Interclub KOSK 4 Ronde 3

KOSK 4 KISK 1 05 - 11
Tytgat Karel (1767) Cottegnie Francis (1863) 0 - 1
Dereeper Wim (1674) Lepers Philippe (1757) 0 - 1
Wuyts Tom (1670) Vanroose Christiaan (1712) 1/2 - 1/2
Rommelaere Patrick (1618) Chaerle Josse (1664) 0 - 1

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tom :

Op zondag 13 oktober moest KOSK 4 het opnemen tegen de eerste ploeg van Ieper terwijl KOSK 5 tegen de jeugdploeg van Ieper mocht spelen. Met een goeie opstelling maakte we een goede kans om te winnen ondanks dat Ieper gemiddeld op elk bord 100 elo meer hadden.

Rommelaere Patrick speelde op het laatste bord een niet zo'n goeie partij, hij werd helemaal terug gedrongen in de opening. Met zijn paarden beide aan de kant en alle stukken van de tegenstander op zijn koning gericht probeerde hij zich nog zo goed mogelijk te verdedigen. Al gauw verloor Patrick een toren door een penning en alle hulp kwam dan te laat voor de koning. Met 0-1 moest de rest van de ploeg een tandje bijsteken.

Op het tweede bord mocht Dereeper Wim spelen, na de zesde zet kon hij makkelijk een vol stuk winnen maar hij koos liever voor een pion. Met een pion voor en een betere stelling werd hij iets te overmoedig. Wim vergat zijn loper te ontwikkelen waardoor een toren ook niet kon mee spelen. Zwart begon te trekken en te duwen en met een mooie penning won hij uiteindelijk een stuk, Wim probeerde nog maar verloor de partij. Alle druk kwam nu bij de anderen te liggen.

Ikzelf speelde op het derde bord tegen de jeugdbegeleider van Ieper, na wat trekken en duwen kwam ik slechter te staan uit de opening. De zwarte pionnen gingen snel vooruit op de damesvleugel, met alle moeite kon ik de damesvleugel vast zetten waardoor alle druk naar het centrum ging. Ieper had op dit moment al 2 punten voor en met een betere stelling stelde mijn tegenstander remise voor die ik aanvaarde (de kater en slaapgebrek had er ook iets mee te maken waarom ik direct aanvaardde). Met 0.5-2.5 was het lot van de ploeg bezegeld.

Tot slot speelde Karel Tytgat op het eerste bord. Het was een rustige partij, met wat trekken en sleuren kwamen ze naar een gelijk eindspel. Karel voelde de nederlaag van de ploeg boven zijn hoofd hangen en begon een paar slechtere zetten te spelen. Hierdoor verloor hij het eindspel en de partij.

Met een 0.5-3.5 moeten we ons herpakken de volgende ronde tegen Knokke om niet van achter in het klassement te bengelen.

Tom.

Verslag van KOSK 3

Verslag van KOSK 5

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël