West-Vlaamse Interclub KOSK 1 Ronde 1

Kortrijk 1 KOSK 1 07 - 09
Dechamps Mark (2001) Pincket Michaël (1887) 1/2 - 1/2
Merchiers Koen (2049) Vanden Bussche Steven (1868) 0 - 1
Marescaux Bart (1654) Wuyts Tom (1701) 1 - 0
De Cock Hans (-) Rommelaere Patrick (1581) 0 - 1

Op vrijdag 16 september stond de eerste ronde van de West-Vlaamse interclub op het programma. Daarin moest KOSK 1 het opnemen in en tegen Kortrijk 1.

Steven speelde op het tweede bord een heel sterke partij. Na een rustig begin nam Steven de partij in handen. Nadat Steven zijn stukken goed had opgesteld, offerde hij een paard op f7. Een offer dat zijn tegenstander wijselijk niet aannam. Steven bleef de vijandige koning viseren en al snel volgde een tweede offer. Dit keer offerde Steven een toren tegen twee stukken. Daarna bleken die twee stukken veel sterker te zijn dan de toren. Steven maakte de partij mooi uit na nog een stukoffer op g7. 0-1.

Patrick speelde op het vierde bord. De partij bleef hier lange tijd in evenwicht. Naarmate de partij vorderde leek zwart de partij in handen te nemen en leek dan ook beter te staan. Dat was echter buiten Patrick gerekend want binnen de 10 zetten had Patrick het initiatief volledig overgenomen en duwde hij zijn tegenstander achteruit. Toen Patrick een vrijpion had gecreëerd, zag hij zijn kans schoon om af te ruilen naar een toreneindspel. Daarin buitte hij de slechte positie van de zwarte koning gecombineerd met zijn vrijpion goed uit. 0-2.

Tom speelde op het derde bord. Na de opening stond zijn tegenstander iets beter. Dit bleef lange tijd zo. Het gevolg was dat Tom redelijk veel verbruikte en een tijdsnoodfase dus niet kon uitblijven. Daarin blunderde hij al snel een stuk. Daarna probeerde hij alles of niets door alles in de aanval te gooien. Helaas kon Tom zijn tegenstander alles redelijk gemakkelijk verdedigen en werd het dus niets. 1-2.

Op het eerste bord speelde Michaël tegen Mark Dechamps. Reeds in het begin van de partij nam Michaël de partij in handen. Hij zorgde met een pionoffer ervoor dat de witte koning in het centrum bleef staan. Dit bezorgde Mark de nodige kopzorgen en Michaël stond op een bepaald ogenblik ook volledig gewonnen. Helaas zag hij de beslissende zet niet en stelde hij zich al tevreden met torenwinst tegen een loper en pion. De stelling die daarop volgde bleek echter verre van eenvoudig om te winnen. Michaël probeerde wel maar toen beide spelers nog elk 5 minuten overhielden besloten ze om de punten te delen. 1,5-2,5.

Zo wint KOSK 1 dus met 1,5-2,5 van Kortrijk 1. Dankzij deze overwinning staat KOSK 1 aan de leiding samen met favoriet Oostkamp 1 en KBSK.

Verslag van KOSK 2

Terug naar West-Vlaamse interclub

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël