West-Vlaamse Interclub KOSK 1 Ronde 2

KOSK 1 Oostkamp 1 09 - 07
Decrop Benjamin (2141) Piceu Tom (2388) 0 - 1
Pincket Michaël (1887) Piceu Kurt (2068) 1/2 - 1/2
Vanden Bussche Steven (1868) Jacques Robrecht (2017) 1 - 0
Wollaert Brian (1679) Rogiers Jonny (1828) 0 - 1

Tijdens de tweede ronde kreeg KOSK 1 het bezoek van titelfavoriet Oostkamp 1. Michaël speelde op het tweede bord tegen Kurt Piceu. Na de Catalaanse opening had Kurt een klein en langdurig voordeel. Toen Kurt wat activeit probeerde te krijgen met zijn torens vond Michaël een tactische variant die de stelling afwikkelde naar een eindspel waarbij beide spelers een zwartveldige loper, een toren en zes pionnen hadden. De stelling neigde naar remise en de spelers besloten dan ook om hier de strijd te staken. 0,5-0,5.

Benjamin speelde op het eerste bord tegen Tom Piceu. Na de opening leek Benjamin voortdurend iets minder te staan maar dit was echter schijn. Volgens de computer stond de stelling de ganse partij gelijk tot Benjmin blunderde en een mat in zes toeliet. 0,5-1,5.

Op het vierde bord speelde Brian. Tijdens de opening vond Brian een tachtische variant om een pion te winnen. Zijn tegenstander won die pion echter terug door zijn loper te offeren op f7. Daarna kwam Brian wat onder druk te staan. Zijn tegenstander rokeerde lang en zette daarna een aanval op. Brian verdedigde echter goed en kon zonder kleerscheuren afruilen naar een eindspel met elk een dame, een paard en zes pionnen. Daarin won Brian al snel een pion en hij kon daarna geforceerd de dames afruilen. Het overgebleven eindspel won Brian daarna gemakkelijk. 1,5-1,5.

Tot slot speelde Steven op het derde bord. Na de opening kwam ook hij onder druk te staan maar net als Brian verdedigde ook Steven taai en goed. Naarmate de partij vorderde kreeg ook Steven tegenkansen. Uiteindelijk slaagde hij erin om binnen te dringen in de vijandige stelling. Daarna kon zijn tegenstander het materiaalverlies niet meer tegengaan. Steven won eerst een loper en daarna nog een toren en uiteindelijk de partij. 2,5-1,5.

Zo wint KOSK 1 dus met 2,5-1,5 van Oostkamp 1 en blijft het aan de leiding staan. Een heuse stunt want Oostkamp 1 was al vijf jaar ongeslagen in de West-Vlaamse interclub!

Verslag van KOSK 2

Terug naar West-Vlaamse interclub

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël