West-Vlaamse Interclub KOSK 1 Ronde 4

KOSK 1 Wervik 11 - 05
Peeren Yen (2140) Ramacker Quinten (1998) 1/2 - 1/2
Cocquyt Tijs (2086) Ramacker Nico (1827) 1 - 0
Pincket Michaël (1866) Verbrugghe Patrick (1676) 1 - 0
Pincket Thomas (1865) Mariacour Kurt (1625) 1 - 0

Tijdens de vierde ronde kreeg KOSK 1 het bezoek van Wervik. Winnen was een must met het oog op de titel.

Yen speelde op het eerste bord. Hij kreeg een Siciliaan tegen maar behandelde die vrij saai. Zo kwam er na een tiental zetten een vlakke stelling op het bord waarbij ook de dames al geruild waren. Beide spelers probeerden nu nog even maar al snel werden de punten gedeeld. 0,5-0,5.

Tijs speelde op het tweede bord een spectaculairdere partij. Toen zijn tegenstander blunderde kon Tijs er al in de opening voor zorgen dat hij gederokeerd zou zijn. Maar Tijs offerde eerst zijn dame om zijn tegenstander daarna te derokeren en uiteindelijk een pion meer te hebben. Tijs had nu een schitterende stelling met een pion meer, het loperpaar en een gederokeerde tegenstander. Toen zijn tegenstander enkele zetten later nog een pion verloor, hield hij het voor bekeken. 1,5-0,5.

Michaël speelde op het derde bord. Hier kwam er een gesloten stelling op het bord. Michaël stond iets beter en toen zijn tegenstander blunderde, sloot Michaël de vijandige dame in. Zo werd het 2,5-0,5 zonder dat hier een stuk van het bord verdween.

Thomas speelde op het vierde bord. Al tijdens de opening blunder zijn tegenstander waardoor Thomas al vrij snel een pion voor stond. Daarna stond Thomas de ganse tijd beter. Zijn tegenstander deed een poging om het Thomas lastig te maken maar daarbij verzwakte hij vooral zijn eigen stelling. Toen hij dacht dat hij zijn pion terugwon, bleek dat Thomas verder had gekeken. In plaats van zijn pion terug te winnen, verloor hij een kwaliteit en de partij. 3,5-0,5.

Zo wint KOSK 1 dus met 3,5-0,5 van Wervik. Daarmee blijft KOSK 1 aan de leiding staan. Helaas heeft ook Brugge de topper tegen Oostkamp 1 gewonnen waardoor ook Brugge mee aan de leiding staat. Omdat Brugge vier bordpunten meer heeft dan KOSK 1 zijn zij de leider en moet er in de laatste ronde een mirakel gebeuren voor KOSK 1 om nog kampioen te kunnen spelen.

Verslag van KOSK 2

Terug naar West-Vlaamse interclub

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël