West-Vlaamse Interclub KOSK 2 Ronde 1

Kortrijk 2 KOSK 2 06 - 10
Dalschaert Didier (1830) Brackx Theo (1507) 0 - 1
Vervaeke Nick (1500) Rousseau Christilla (-) 1/2 - 1/2
Deswarte Johan (1206) Vandevelde Luc (1487) 0 - 1
De Maertelaer Marcel (1283) Dewulf Bjorn (1169) 1/2 - 1/2

Net zoals de eerste ploeg moest ook de tweede ploeg het opnemen in en tegen Kortrijk.

Theo speelde op het eerste bord. Na de opening stond zijn tegenstander beter want hij beheerste het centrum. Theo vocht echter goed terug en toen zijn tegenstander iets te gulzig was door het slaan van een pionnetje won Theo een stuk. Daarna probeerde zijn tegenstander nog terug te vechten maar Theo kende geen problemen meer om het punt in de wacht te slepen. 0-1.

Christilla speelde op het tweede bord. Na de opening stond de partij nog in evenwicht. Daarna kende de partij een wisselend verloop. Eerst nam haar tegenstander het initiatief. Dit leverde echter niets op en daarna nam Christilla de partij in handen. Ze viseerde de vijandigde koning maar ze kon het haar tegenstander onvoldoende in de problemen brengen. 0,5-1,5

Op het derde bord speelde Luc. Na de opening was het duidelijk dat het spel zich zou afspelen op de damevleugel. Luc zijn tegenstander leek daarin beter te zijn. Hij was namelijk de eerste om binnen te dringen in Luc zijn stelling. Luc moest het spel wat ondergaan maar kreeg toen een mooi geschenk. Luc zijn tegenstander blunderde een toren. Luc nam het geschenk aan en kende daarna geen problemen meer om de partij te winnen. 0,5-2,5.

Op het vierde bord speelde Bjorn. Na de opening stond Bjorn zijn tegenstander iets beter. Hij nam dan ook het initiatief maar Bjorn bood goed weerwerk. Helaas blunderde Bjorn daarna een stuk. Een nederlaag leek in de maak tot zijn tegenstander het stuk terug blunderde. Even later kwamen de spelers in een gelijk toreneindspel en besloten ze om de punten te delen. 1-3.

Zo wint KOSK 2 dus met 1-3 van Kortrijk 2. Dankzij deze overwinning staat KOSK 2 aan de leiding samen met favoriet Oostkamp 2 en Knokke 2.

Verslag van KOSK 1

Terug naar West-Vlaamse interclub

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël