Interclub KOSK 1 Ronde 6

Borgerhout 1 KOSK 1 5 - 3
Docx Stefan (2479) Bouhallel Rabah (2288) 0 - 1
Wemmers Xander (2474) Roger Mehdi (2180) 1 - 0
Diepeveen Vincent (2350) Cocquyt Tijs (2130) 1/2 - 1/2
Hommerson Paul (2261) Faure Stephane (2109) 1/2 - 1/2
Baert Andy (2217) Decrop Ruben (2047) 1 - 0
Veltkamp Gerben (2203) Reynaert Igor (2039) 0 - 1
Haberkom Danny (2140) Verstraete Michael (1935) 1 - 0
Cornelisse John (2123) Verboven Alex (1895) 1 - 0

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tijs :

Met een onuitgegeven ploeg zakten we af naar Borgerhout. De ploeg die vorig jaar degradeerde en zo snel mogelijk terug naar eerste klasse wil. Op basis van Elo punten lijkt het alleszins op een eerste klasse ploeg en we riskeerden daar dan ook een ferm pak slaag.

Mickey speelde voor de eerste keer het Pc6 systeem tegen e4 en ging er vrij snel af in een mooie koningsaanval.

Ruben “had iets gezien, maar één tussenzet niet”, verloor een toren en de partij.

Alex speelde zijn solide colle opzet maar iedere keer ik voorbij liep leek zwart iets meer voordeel te krijgen. Langzaam de wet van de sterkste.

3-0 achter en Rabah zijn stelling was niet om aan te zien. Dockx was hem bijna a tempo op een hoop aan het spelen. Op de andere borden was er echter helemaal geen elo-verschil te zien.

Ik speelde een scherpe Kalashnikov variant tegen de Nederlands FM Diepeveen. Toen ik remise voorstelde stond ik een pion achter, maar dat was een dubbelpion en ik had een actief loperpaar. “IK WEIGER, STA EEN PION VOOR EN IK WIN” riep mijn tegenstander op arrogante wijze. Nog nooit meegemaakt. Mijn grinta verdubbelde en toen het eindspel paar uur later remise werd kon ik mij gaan amuseren in de analyse. Wel 20 keer zei ik Koskiaans treiterend: “dacht toch dat je dit ging winnen hoor”. Met zwart remise tegen 2350 is al niet mis, dat het zo een sukkel was deed het als een overwinning voelen.

Faure speelde met wit tegen de Taimanov maar mixte precies paar systemen. Of ik ken het helemaal niet. Koos voor een g3-Lg2 opzet zoals een gesloten sicilaan maar speelde dan toch d4. Ook hier een puike remise tegen een Hollandse FM.

Mehdi zat door de afwezigheid van Benjamin, Dirk en Gert-Jan op bord 2 en kreeg daar Wemmers op zijn talloor. 2474 elo. Schotse partij die in evenwicht leek. Zijn laatste 5 zetten speelde hij op increment. Wemmers blunderde zowaar op zet 38 maar Mehdi zag het niet. Zijn veertigste zet was zelf niet goed en 0-1. Heel dicht bij een enorme stunt.

Iggy speelde 2 ronden niet na een desastreuze start en “had weer goesting”. De korte stage in Wijk aan Zee deed wonderen. Kreeg 3…f5 voorgeschoteld in het spaans en kende daar geen theorie van. Speelde voor Iggy zijn doen heel rustig en solide. Tot zijn tegenstander lang rokeerde. Iggy smeet zijn damevleugel naar voor en de partij werd scherp. Zwart offerde dan een kwal met Txf3 maar de aanval bleef uit en Iggy wikkelde gewoon af naar een gewonnen eindspel. Een mooie eerredder voor de ploeg en een serieuze opsteker voor Iggy. Volgende ronde weer met vertrouwen en de “beenhouwerskleren”.

Het leek dus 6-2 te worden tot Dockx plots een toren blunderde… Rabah‘s eerste overwinning van het seizoen was een serieuze diefstal.

5-3 eervolle nederlaag.

Tijs.

Verslag van KOSK 2

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël