Interclub KOSK 1 Ronde 9

KBSK 2 KOSK 1 1,5 - 6,5
Vandendriessche Jan (2171) Bouhallel Rabah (2288) 0 - 1
Verduyn Frederic (2163) Decrop Benjamin (2182) 0 - 1
Vandenbuerie Joachim (2103) Demarcke Dirk (2181) 1/2 - 1/2
Vandewiele Emiel (2071) Roger Mehdi (2180) 0 - 1
Todts Benny (2042) Timmerman Gert Jan (2175) 0 - 1
De Vogelaere Robin (2035) Faure Stephane (2094) 0 - 1
Biwi James (1842) Decrop Ruben (2047) 1 - 0
Verleye Wiliam (1710) Vanden Bussche Steven (1959) 0 - 1

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Benjamin :

Tegen een licht verzwakte tweede ploeg van Brugge waren we op papier favoriet om te winnen en ons bijgevolg zo goed als zeker te stellen van behoud in tweede nationale.

De middag begon echter rampzalig nadat Ruben na een uurtje al de boeken kon dichtdoen na een blunder in de draak.

Steven leek op weg om de score snel terug in evenwicht te brengen nadat hij vrij snel een kwaliteit won. Hij dacht het punt al binnen te hebben en begon minder nauwkeurig te spelen. Hierdoor moest hij zijn extra kwaliteit terug geven, maar gelukkig bleef hij over met een sterke vrijpion die de partij besliste.

Na een Schotse opening leek de stelling van Stephane mij redelijk in evenwicht. Zijn tegenstander moet ergens geblunderd hebben want de partij was plotseling in het voordeel van Stephane geëindigd.

Mehdi kwam na een Franse opening al vrij snel in een stelling terecht met ongelijke lopers en alle zware stukken nog op het bord. De combinatie van een sterkere loper en een veiligere koning zorgde al vrij snel voor aanval op de koning die zijn tegenstander niet kon beantwoorden.

Rabah won in een complexe partij net voor de veertigste zet een stuk. Hij moest nog even voorzichtig zijn, maar nadat hij zijn stelling consolideerde, hield zijn tegenstander het voor bekeken.

Na enkele fouten van beide kanten kwam ik terecht in een stelling met twee lopers + vier pionnen tegen paard + loper + vier pionnen. De partij was in evenwicht. Dit dacht mijn tegenstander ook en daarom stelde hij remise voor. Ik besloot echter door te spelen omdat de stelling makkelijker speelde met de lopers. Dat en de klok zorgde ervoor dat mijn tegenstander uiteindelijk in de fout ging.

Gert Jan zat ondertussen al enkele uren verwikkeld in een eindspel waarin hij twee lopers voor een toren en een pion had. Beide spelers maakte enkele fouten. De laatste fout werd gelukkig door zijn tegenstander gemaakt. Zo haalt ook Gert Jan het volle punt binnen.

Een ruime 1,5 - 6,5 zege zorgt ervoor dat we zo goed als zeker in tweede blijven en we de laatste twee rondes zonder enige druk kunnen afwerken.

Benjamin.

Verslag van KOSK 2

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël