Interclub KOSK 1 Ronde 11

The Belgian CC 1 KOSK 1 2,5 - 5,5
Pel Bonno (2260) Bouhallel Rabah (2288) 1 - 0
Tonoli Walter (2173) Decrop Benjamin (2182) 0 - 1
De Wit Michel (2166) Demarcke Dirk (2181) 1 - 0
Spaan Nathanael (2135) Timmerman Gert Jan (2175) 1/2 - 1/2
Draidi Ahmed (2028) Decrop Ruben (2047) 0 - 1
Soubrier Aude (1994) Wyntin Dag (2015) 0 - 1
Campeert Julien (1821) Vanden Bussche Steven (1959) 0 - 1
Sohet Cedric (1744) Wuyts Tom (1689) 0 - 1

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Benjamin :

De laatste ronde van het seizoen mochten we in Anderlecht de tweede in de stand, the Belgian CC bekampen. Eerste konden ze niet meer worden. Daarom kwamen ze iets zwakker aan de start en waren beide ploegen op papier ongeveer even sterk. Mehdi en Stephane speelden in Lille en werden vervangen door Dag en Tom.

Dag zijn vormpeil groeide naarmate het seizoen vorderde. Deze ronde duwde hij in een Catalaan zijn tegenstander langzaamaan weg. Hij won een pion, niet veel later won hij een tweede pion, en nog enkele zetten later de partij.

Steven heeft een topseizoen achter de rug. Deze ronde kwam hij met zwart al snel in een beter eindspel dat relatief makkelijk tot winst werd omgezet.

Tom ging in een Londen snel in de aanval met h4-h5. De stelling leek makkelijk gewonnen, maar met weinig tijd op de klok kwam hij uiteindelijk terecht in een iets beter toreneindspel. Hierin maakte zijn tegenstander snel een grote fout en kon Tom er 0-3 van maken.

Dirk kwam niet goed uit de opening en verloor al vrij snel een pion. Hij gaf een kwaliteit om zijn pion terug te winnen en te proberen zijn stukken te activeren. Dit kwam er echter nooit van en uiteindelijk maakte zijn tegenstander het vrij vlot af.

Na een 15-tal zetten stelde mijn tegenstander al remise voor. Na een weigering van mij maakte hij 2 zetten later een positionele blunder. Ondanks een matige techniek behield ik voortdurend een voordeel. Net voor zet 40 maakte mijn tegenstander in lichte tijdsdruk de fatale fout.

Ruben heeft een matig seizoen achter de rug, maar sloot het jaar toch nog af met een overwinning. In een Siciliaanse draak deed zijn tegenstander een beetje aan zelfdestructie. Ruben kreeg een monster van een paard die in het eindspel de stelling totaal domineerde en uiteindelijk beslissend was.

Net als Steven, heeft ook Gert-Jan er een zeer sterk seizoen op zitten. Ook vandaag stond hij in een Najdorf voortdurend beter tot gewonnen. Hij weigerde het echter af te maken en kwam in een gelijk eindspel terecht. Remise was het verdict.

Rabah zijn partij kwam zoals gewoonlijk langzaam op gang. In een ogenschijnlijke ongevaarlijke positie werd Rabah net voor zet 40 onaangenaam verrast toen zijn dame in het midden van het bord ingesloten stond. Hij speelde nog lange tijd door met een dame tegen een toren achterstand, maar moest uiteindelijk toch opgeven.

We eindigen het seizoen met een 2,5-5,5 winst. Door onze eindsprint eindigen we uiteindelijk nog knap vijfde in de reeks. Opvallend is dat er drie ploegen met dezelfde match- en bordpunten eindigen op de voorlaatste plaats en er dus testmatchen zullen komen.

Benjamin.

Verslag van KOSK 2

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël