Interclub KOSK 2 Ronde 5

KOSK 2 Roeselare 1 2,5 - 3,5
Marchand Werner (1973) Maddens Martijn (2133) 0 - 1
Verstraete Michael (1935) Bleys Michiel (2115) 0 - 1
Pincket Thomas (1908) Feys Bert (2114) 0 - 1
Verboven Alex (1895) Petralia Fabio (1873) 1/2 - 1/2
Vanmassenhove Frederik (1890) Logie Bernard (1780) 1 - 0
Pincket Michaël (1861) Deblauwe Pauwel (1761) 1 - 0

Tijdens de vijfde ronde moest KOSK 2 het opnemen tegen Roeselare 1. Na een rampzalig seizoensbegin was het nodig om punten te pakken.

Frederik speelde op het vijfde bord. Er kwam een Caro-Kahn op het bord en na die opening stond de stelling in evenwicht. Daarna volgde wat trek- en duwwerk zonder dat er iemand beter kwam te staan. Daarop stelde Frederik zijn tegenstander remise voor wat door Frederik werd afgewezen. Na nog wat trek- en duwwerk blunderde zijn tegenstander plots. Met een combinatie won hij een kwaliteit en niet veel later de partij. 1-0.

Thomas speelde op het derde bord. Hij blunderde al snel een pion in de opening. Hierdoor kreeg hij echter een mooie aanval, want al zijn stukken stonden actief. Thomas zag echter het (waarschijnlijk) winnende Pxe6 niet. Hij hield wel zijn aanvallende druk aan en won uiteindelijk een kwaliteit tegen een pion. Niet veel later zaten de spelers in een eindspel waarbij Thomas een toren en vijf pionnen had, terwijl zijn tegenstander een paard en zeven pionnen had. Helaas bleken die twee pionnen te sterk te zijn voor de toren. 1-1.

Werner speelde op het eerste bord. In de opening koos hij voor een risicovolle opzet. Hij trok onmiddellijk ten aanval en liet zijn koning in het midden staan. Werner creëerde enkele dreigingen maar dit bleken geen onoverkomenlijke problemen. Langzamerhand nam Werner zijn tegenstander de partij in handen en het duurde niet lang vooraleer Werner zijn niet rokade werd afgestraft. 1-2.

Alex speelde op het vierde bord. Ook hij trok in de opening ten aanval. Al snel leek hij een stuk te winnen maar zijn tegenstander vond nog een uitweg en nadien stond hij direct beter. Alex had het nu moeilijk maar hij verdedigde goed. Toen de stelling weer min of meer in evenwicht stond kwamen de spelers remise overeen. 1,5-2,5.

Michaël speelde op het zesde bord. Tijdens de opening kreeg Michaël zijn tegenstander de d- en de c-pion in het centrum. Deze leken eerst sterk te zijn maar naarmate de partij vorderde bleken die pionnen veeleer een zwakte dan een sterkte te zijn. Toen Michaël zijn tegenstander blunderde verloor hij zijn c-pion. In een poging om die pion terug te winnen liep MichaĆ«l zijn tegenstander in een penning, die hem uiteindelijk een stuk kostte. Nadien had zijn tegenstander nog wat dreigingen maar Michaël hield het hoofd koel en won zijn partij. 2,5-2,5.

Het lot van de ploeg lag dus in de handen van Michael. Hij leek niet goed uit de opening te komen maar tijdens het middenspel kreeg hij de bovenhand. Nadien kwam er een complexe stelling op het bord waarin Michael een toren won. Zijn tegenstander had echter nog gevaarlijke tegenkansen. Toen Michael deze niet goed taxeerde liep hij mat. 2,5-3,5.

Zo verliest KOSK 2 dus met 2,5-3,5 van Roeselare 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 2 naar de laatste plaats en loert het degradatie spook om de hoek.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël