Interclub KOSK 2 Ronde 6

Sint – Amandsberg 1 KOSK 2 1,5 - 4,5
Plomp Micha (2139) Peeren Yen (2139) 1 - 0 FF
Hertele Stijn (2057) Pincket Thomas (1908) 0 - 1
Willen Benny (2041) Vanmassenhove Frederik (1890) 0- 1
Thienpondt Mardoek (1956) Pincket Michaël (1861) 0 - 1
Six Stefaan (1838) Dayer Glenn (1825) 1/2 - 1/2
Heeffer Albrecht (1791) Couvreur Erwin (1810) 0 - 1

In de zesde ronde moest KOSK 2 het opnemen tegen Sint – Amandsberg 1. KOSK 2 had de punten meer dan nodig maar het beloofde geen gemakkelijke middag te worden want door de vele afzeggingen was KOSK 2 verzwakt aan de confrontatie begonnen.

Het duel begon in mineur want ploegkaptein Yen was geveld door griep en moest dus forfait geven. Zo begonnen we met een 1-0 achterstand aan het duel. Op de andere borden beloofde het lastig te worden want Sint – Amandsberg 1 had op ieder bord gemiddeld 100 elo punten meer.

Glenn speelde op het vijfde bord. Hij kreeg de Konings Indische Aanval tegen. Glenn zijn tegenstander trok ten aanval en leek beter te staan. Glenn had de aanval echter goed ingeschat en won een pion. Hij kon die weliswaar niet houden. Daarna ontstond een complex middenspel waarna de spelers besloten om de punten te delen. 1,5-0,5.

Erwin speelde op het zesde bord. Erwin kwam iets beter uit de opening waarna hij een aanval begon op te zetten. Erwin kwam zo beter te staan. Zijn tegenstander zocht tegenkansen maar Erwin taxeerde alles en bleef zelf dreigen. Toen zijn tegenstander blunderde won Erwin een stuk en de partij. 1,5-1,5.

Michaël speelde op het vierde bord. Hier kwam een Siciliaan op het bord. Na de opening stond de stelling gelijk en probeerden beide spelers het laken naar zich toe te trekken. Het was Michaël zijn tegenstander die beter kwam te staan waarop Michaël besloot om een pion te geven op de koningsvleugel om die daarna terug te winnen op de damevleugel. Helaas bleef zijn tegenstander beter staan. Hij slaagde er in om een gevaarlijke vrijpion te creëeren op de e-lijn. Michaël moest nu opletten wat hij deed. Hij deed dit goed en zoch ook tegenkansen door te dreigen op f7. Zijn tegenstander moest zijn stukken passief zetten maar in plaats daarvan koos hij ervoor om zijn koningsstelling open te gooien. Dit bleek geen goed idee te zijn want enkele zetten later kon hij de mat niet meer verhinderen. 1,5-2,5.

Thomas speelde op het tweede bord. Na de opening stond de stelling gelijk en dit bleef lange tijd zo. Zijn tegenstander zag echter de andere borden en besloot om remise te weigeren en de boel te forceren. Dit liep echter niet zoals verwacht want hij blunderde zijn dame tegen een stuk. Thomas zijn tegenstander probeerde daarna nog om de boel complex te maken maar Thomas gaf zijn dame terug tegen twee stukken. Zo bleef hij een stuk voor in een “eenvoudige” stelling. Daarna kende Thomas geen problemen meer om de partij te winnen. 1,5-3,5.

Frederik speelde op het derde bord. Hij kwam wat passief uit de opening. Hij zocht naar oplossing om vooral zijn zwartveldige loper in het spel te brengen. Langzaam maar zeker lukte dit ook maar zijn tegenstander bleef beter staan. Dit bleef zo tot aan de tijdsnoodfase. Daarin kon Frederik binnendringen in de vijandige stelling met zijn dame door wat schaakjes te geven. Hier ging zijn tegenstander in de fout en verloor zo een stuk. Op het einde van de tijdsnoodfase offerde Frederik zijn stuk terug om daarna de dame tegen een toren te winnen. Nu had Frederik een dame een een toren tegen twee torens. Die torens zorgden nog voor wat dreigingen maar door de vele schaakjes die Frederik nog had kon hij die dreigingen pareren en de partij winnend afsluiten. 1,5-4,5.

Zo wint KOSK 2 (voor het eerst!) met 1,5-4,5 van Sint – Amandsberg 1. Door deze belangrijke overwinning springt KOSK 2 naar een veilige tiende plaats.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël