Interclub KOSK 2 Ronde 7

Aalter 1 KOSK 2 1,5 - 4,5
Verhaeghe Philip (1908) Peeren Yen (2139) 0 - 1
Callant Geert (1880) Cocquyt Tijs (2130) 0 - 1
Ongenaert Frank (1837) Reynaert Igor (2039) 0 - 1
Dierckens Sarah (1799) Verstraete Michael (1935) 0 - 1
Deschepper Simon (1719) Dayer Glenn (1825) 1 - 0
Nemegeer Arne (1446) Couvreur Erwin (1810) 1/2 - 1/2

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tijs :

Nadat we in ronde 6 voor het eerst konden winnen, hoopten we daar een verlengstuk aan te breien in Aalter. Bij aankomst in het dwergenhuisje, waar er elk jaar wel iemand met zijn kop tegen de belachelijk lage deurlijsten loopt, troffen we een fel verzwakte ploeg. Gemiddeld 200 punten sterker, dit moesten we winnen.

Erwin was als eerste klaar tegen een jeugdspeler en deelde het punt. Alweer het solide Londensysteem, maar als zwart voor een opzet kiest met d5 e6 Pf6 en Ld6 en daar nog een zak cement in giet is het o zo moeilijk een voordeel te behalen.

Nonkel speelde zijn Tarrash en verloor ergens een kwal, spartelde nog lang tegen maar kon de nederlaag niet meer afwenden.

“Material imbalance” bij Mickey. Had de T+pion tegen P+L, maar had vooral initiatief. Goeie partij, mooie aanval en een deugddoend punt na enkele verliespartijen. Stand weer gelijk.

Koningsindisch bij Iggy. Wit ruilde de dames en stelde remise voor. Iggy weigerde en het leek een lange manoeuvreerpartij te gaan worden. Wit wilde echter te gretig stukken ruilen, liep in een tactisch graptje, verloor een kwal en de partij. Iggy tevreden met zijn tweede winst op rij en wij een punt voorsprong.

Yen kreeg 1.g4 tegen en gebruikte veel tijd in de opening. Leek beter te staan maar wikkelde beetje vreemd af. Net toen ik begon te twijfelen of wit niet diegene was die beter stond deed Yen een bluf-kwal-offer en was ik het zeker, wit stond beter. Maar de witspeler panikeerde plots, offerde de kwal terug en Yen bleef zowaar een pion voor. Weinig tijd of niet, zo‘n eindspel laat Yen niet meer schieten. Match beslist.

Uw dienaar speelde nogmaals de KIA. Groot voordeel was er niet maar het speelde toch makkelijker voor wit vond ik. Na de tijdscontrole bleef er een moeilijk te taxeren eindspel over dat zwart te passief aanpakte. Ik kreeg de tijd om mijn paard en vrijpionnen ideaal op te stellen en het was uit. 1,5-4,5.

We stonden gedeeld voorlaatste met Landegem dat zowaar ging winnen bij leider Waregem. Zo blijven we gedeeld voorlaatste met 5 punten. Boven ons 3 ploegen met 6 punten. Dit wordt nog spannend. Zo snel mogelijk nog eens winnen, hopelijk binnen twee weken tegen Jean Jaures.

Uw dienaar.

PS: het was weer Mickey, die met een enorme buil op zijn kop naar huis mocht.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël