Interclub KOSK 3 Ronde 1

KOSK 3 KISK 2 2 - 2
Defour Rudy (1752) Vandamme Florian (1834) 1 - 0
Wuyts Tom (1689) Lepers Philippe (1758) 1 - 0
Zotikishvili Dimitri (1648) Deferme Vincent (1567) 0 - 1
Dereeper Wim (1571) Malfait Ward (1558) 0 - 1

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tom :

Op zondag 24 september stond de eerste ronde van het nieuwe interclub seizoen op het programma, daarin nam KOSK 3 het thuis op tegen KISK 2. Ten opzichte van de ploegopstelling van vorig jaar is het oudere jeugdtalent Steven Vandenbussche naar de eerste ploeg doorgeschoven en vervangen door het jeugdiger talent Zotikishvili Dimitri.

Dimitri mocht zich direct bewijzen op het derde bord met wit tegen een oude bekende van het Westhoek criterium, Deferme Vincent. Dimitri maakt echter een foutje in zijn opening waardoor zwart binnen kwam met zijn dame op de damevleugel. Daardoor konden de zwarte pionnen snel opschuiven en toen deze echter op b2 stond klaar om te promoveren gaf Dimitri op. Hierdoor waren we echter al na een kleine twee uurtjes spelen op achtervolgen aan gewezen. 0-1.

Op het laatste bord mocht Wim Dereeper het opnemen tegen Malfait Ward, met zwart speelde Wim direct op een een mooie koningsaanval waar hij kwaliteit won. Maar daarna begon hij te rustig te spelen waardoor hij wit terug in de wedstrijd liet komen, wit won daardoor materiaal terug. Wit ruilde af naar een beter eindspel met wat kwaliteit voor dat niet meer te winnen was voor zwart. Daardoor kwam de score op 0-2 te staan.

Doordat Steven niet meer mee speelt met KOSK 3 moest Rudy Defour terug op het eerste bord spelen tegen Vandamme Florian. Rudy had echter geluk want zijn tegenstander offerde een stuk dat blijkbaar niet correct uitkwam, hierdoor kwam wit een stukje voor te staan. Hierop speelde Rudy rustig door met alles te proberen af te ruilen naar een gewonnen eindspel. Zwart zag de situatie hopeloos was om zonder een hele grote konijnenpoot nog te winnen of gelijk te spelen. Zwart gaf op en daardoor kwam de stand op 1-2 te staan.

Op het tweede bord mocht Tom Wuyts met zwart het opnemen tegen Lepers Philippe. Je zag duidelijk dat het, het begin van het seizoen was. Tom stond na 8 zetten te spelen al gerokeerd, wit bleef daardoor aanvallen op de koningsvleugel terwijl de zwarte stukjes niet mee deden. Tom probeerde echter alle stukken te ruilen om zo te proberen in een remise eindspel te belanden, waarop hij remise dan ook voorstelde. Wit had echter een combinatie gezien waardoor hij een kwaliteit won en speelde dus door. Tom had echter een zet verder gekeken want na die kwaliteit achter, dreigde zwart geforceerd mat in twee. Wit gaf echter op, juist de zet voor mat, waardoor de einduitslag vast lag met 2-2.

Met een mooi gelijkspel waar echter veel geluk mee gemoeid was, was dit een mooie start voor het nieuwe schaak seizoen. Echter de volgende rondes gaan we terug de ploegtactiek volgen van de laatste twee borden winnen en de eerste twee vechten voor een remise. Dat helaas deze ronde geheel verkeert begrepen werd.

De ploegkapitein, verslaggever en schaker allemaal ad interim Tom.

Verslag van KOSK 2

Verslag van KOSK 4

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël