Interclub KOSK 3 Ronde 3

KOSK 3 Landegem 2 2 - 2
Defour Rudy (1752) Vancruyssen Piet (1805) 0 - 1
Wuyts Tom (1689) Pauwels Rudi (1797) 1/2 - 1/2
Zotikishvili Dimitri (1648) De Vroe Philip (1789) 1 - 0
Tytgat Karel (1639) Van De Casteele Frederik (1701) 1/2 - 1/2

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tom :

Op zondag 22 oktober stond de derde ronde van interclub op het programma. KOSK 3 moest het daarop thuis opnemen tegen Landegem 2, een ploeg die gemiddeld op elk bord 100 elo meer had. KOSK 3 speelde met de drie basisspelers en Karel Tytgat op het laatste bord die voor de eerste keer dit schaakseizoen bij de ploeg speelde.

Op het eerste bord mocht Defour Rudy het opnemen met wit tegen Vander Cruyssen Piet. Van in het begin nam zwart de partij in handen en begon wit beetje bij beetje slechter te staan. Na een goede twee uur spelen kwam wit dan ook een stuk achter te staan waarop Rudy opgaf. Hierdoor was het 0-1 en was de ploeg op achtervolgen aangewezen.

Wuyts Tom mocht op het tweede bord spelen tegen Pauwels Rudi. Er kwam een boring Londen opening op het bord. Wit wist eventjes niet meer wat gedaan waardoor Tom met zwart beter in de stelling kwam. Hierop ruilde echter wit alle stukken. Nadat bijna alle stukken van het bord waren, kwamen beide spelers remise over in een gelijk eindspel. Hierdoor werd de stand 0,5-1,5.

Op het derde bord speelde het jeugdtalent Zotikishvili Dimitri met wit tegen De Vroe Philip. Na de opening had zwart echter een verre vrijpion, maar helaas voor hem kon hij deze niet verdedigen. Hij kwam dan met het geniale idee zijn dame te offeren tegen een toren waardoor hij zijn vrijpion niet verloor. Maar helaas voor zwart kwam de witte dame van Dimitri in zijn stelling en verloor hij uiteindelijk toch zijn vrijpion na een paar schaakjes. Nadat zwart nog wat materiaal verloor, gaf zwart dan maar op. Hierdoor komt de stand terug volledig gelijk met 1,5-1,5 en lag alles in de handen van Karel.

Tot slot speelde Karel Tytgat op het laatste bord tegen Van De Casteele Frederik. Karel begon heel goed aan de partij en kwam iets beter te staan na de opening. Echter in het middenspel miste Karel een paar zetjes waardoor zwart terug beter in de wedstrijd kwam. Wanneer ze echter in het eindspel belandden, waren de andere partijen van de ploeg al gedaan en wilde Landegem dan echter ook naar huis vertrekken. Hierop spraken beide spelers remise af waardoor de eindscore 2-2 werd.

Met dit gelijkspel zakt KOSK 3 naar de vierde plaats, met evenveel matchpunten als de tweede in stand. De volgende ronde is op 19 november en daarin moet KOSK 3 de verre verplaatsing maken naar Bredene. Deze heeft echter evenveel matchpunten en bordpunten dus dat beloofd een spannende match te worden.

Tom.

Verslag van KOSK 2

Verslag van KOSK 4

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël