Interclub KOSK 3 Ronde 6

Izegem 1 KOSK 3 2,5 - 1,5
Bruynooghe Stefaan (1950) Defour Rudy (1752) 1 - 0
Vandenbussche Johan (1798) Wuyts Tom (1689) 1/2 - 1/2
De Brouwere Johan (1727) Zotikishvili Dimitri (1648) 1 - 0 FF
Bauman Robert (1100) Dereeper Wim (1571) 0 - 1

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tom :

Op zondag 4 februari stond de zesde ronde van interclub op het programma en direct ook de eerste van het nieuwe jaar. Hierin moest KOSK 3 het opnemen tegen Izegem 1 die nog meedoen voor de top drie. Normaal gezien was het de vaste ploegopstelling maar helaas kregen we de zondag morgen telefoon dat Dimitri ziek in bed lag. Zo kort voordat de ronde begon was er geen vervanging beschikbaar en was het derde bord dus forfait. Zotikishvili Dimitri zou het normaal opnemen tegen De Brouwere Johan, deze vulde dan ook met plezier het gehele scoreformulier met de namen en stamnummers van de KOSK leden in. Waarna hij rustig in de bar nog het WK veldrijden kon zien en zijn ploeg morele steun kon bieden.

Op het eerste bord nam Rudy Defour het op met zwart tegen Bruynooghe Stefaan. Na de opening was nog alles in evenwicht maar wit kreeg stilaan meer ruimte en kon binnenkomen met zijn loper die een dubbele aanval dreigde. Rudy verloor een toren tegen een loper waarna zijn stelling in elkaar viel doordat wit met al zijn stukken nu binnenkwam. Zwart besloot hierdoor op te geven na geen winst of remise kansen niet meer te zien. Hierdoor kwam KOSK 3 al op twee punten achter.

Wim Dereeper mocht op het laatste bord het opnemen tegen Bauman Robert. Wim speelde met wit en begon vanuit de opening direct aan te vallen op de koningsvleugel. Het duurde dan ook niet lang voor de zwarte koning gederokeerd stond. De aanval zag er kapot uit voor zwart maar Wim kon niet meer dan drie pionnen winnen. Wit ruilde hierna alles af waardoor hij in een eindspel kwam met twee pionnen voor. Zwart probeerde het nog eventjes spannend te maken door zijn toren te offeren tegen een loper, maar de overmacht van de vrijpionnen was te groot. Wim won de partij en zo had KOSK 3 nog een kans op remise te halen.

Op bord twee speelde Tom Wuyts met wit tegen Vandenbussche Johan. Er kwam een aanvallende Londen op het bord. Wit had dan al snel het loper paar, maar zwart probeerde alles toe te schuiven. Tom zijn lopers stonden aan de rand en het duurde dan ook een tijdje voor ze actief kwamen te staan. Door het rondspelen van de lopers kreeg zwart de kans om de grote stukken af te ruilen en alles toe te schuiven. Met uiteindelijk evenveel pionnen en loper tegen paard (waar het paard overduidelijk beter was) zag Tom geen winstkans meer en stelde remise voor, een voorstel dat zwart aanvaardde. Hierdoor werd het 2,5-1,5 in het nadeel van de KOSK 3.

Hierdoor zakt KOSK 3 terug naar de middelmoot op plaats 5 met zeven punten. Moesten we Dimitri mee gehad hebben, hadden we een goede kans om gelijk te spelen of zelfs te winnen aangezien de andere ploeg ook licht verzwakt was. De volgende ronde moet KOSK 3 het opnemen tegen KBSK 4 die voor kampioen spelen en met op de eerste drie borden een 2000+ elo.

Tom.

Verslag van KOSK 2

Verslag van KOSK 4

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël