Interclub KOSK 3 Ronde 8

KOSK 3 Pion 68 1 3 - 1
Defour Rudy (1752) Steenlandt Alain (1774) 1 - 0
Wuyts Tom (1689) Vansteeger Daniel (1634) 1/2 - 1/2
Zotikishvili Dimitri (1648) Decroos Frans (1584) 1 - 0
Dereeper Wim (1571) Podevijn Guido (1493) 1/2 - 1/2

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tom :

Op zondag 11 maart stond de derby op het programma in de interclub. KOSK 3 moest het opnemen tegen Pion 68. Pion 68 kwam verrassend uit de hoek door zonder Nico Vandenbon en Oleg Kim te komen, maar met echter de schoonvader van Fredje. De bar had juist extra veel Duvels koud gezet voor Nico, chance dat bier niet vervalt en Dimitri zijn tegenstander dan maar een paar Duveltjes heeft gedronken tijdens zijn partij.

Op het laatste bord speelde Wim Dereeper met zwart tegen Guido Podevijn. Wim speelde een mooie koningsaanval en schoof zijn g en h-pion op. Maar Guido ruilde gewoon alle stukken af, waardoor Wim te weinig stukken had om door de koningsstelling te breken. Hierna besloten ze dan maar remise overeen te komen. De stand na een goede twee uur spelen stond dan op 0,5-0,5.

Rudy Defour mocht het op het eerste bord opnemen tegen Steenlandt Alain. Wit rokeerde kort waardoor zwart direct alle pionnen op de koningsvleugel opschoof naar voren. Maar Alain had beter s’ochtends naar de les gekomen van nonkel waar elke keer herhaalt wordt dat je de mora regels moet toepassen. Zo moet je eerst rokeren om je koning veilig te zetten, voor je begint met aan te vallen. Rudy maakt hier dan ook gebruik van en en viel aan op de damesvleugel waardoor hij binnen kon komen met zijn dame. Met wat vervelende schaakjes won Rudy een paar pionnen. Hierdoor moest zwart geheel in verdediging gaan in plaats van verder aan te vallen op de koningsvleugel. Het duurde dan ook niet lang meer tot Rudy won. KOSK 3 stond zo met 1,5-0,5 aan de leiding.

Op bord twee speelde Tom Wuyts met zwart tegen Vansteeger Daniel. Beide spelers speelden lang tijd gewoon hetzelfde. Maar toen wit kort rokeerde en daarbij nog eens de h-lijn open maakte door de loper te ruilen, kreeg zwart een klein voordeel. Maar wit ruilde direct ook de andere lopers af. Beide spelers zette dan hun paarden in het centrum en Tom rokeerde ook nog kort waardoor de stelling helemaal toe schoof. Nadat Rudy dan zijn partij won pakte beide spelers dan ook maar remise waardoor KOSK 3 niet meer kon verliezen met 2-1.

ot slotte speelde Zotikishvili Dimitri tegen Decroos Frans op bord drie. Dimitri gaat nog eens zijn openingen moeten bekijken, want het was niet om aan te zien. Zijn witte toren stond al redelijk snel op h2, met een verdedigd zwart paard op f2 en de witte koning nog altijd op zijn beginpositie. Het duurde dan ook niet lang voordat Dimitri een toren tegen een paard achter kwam. Met een kwal voor begon zwart echter rustiger te spelen ofwel Dimitri juist beter. Maar wit mocht zijn stukken ontwikkelen en begon gewoon aan te vallen in een slechtere stelling. Zwart was zo verrast dat hij zijn voorsprong terug gaf en nog wat extra pionnen. Met een paar pionnen meer en een betere stelling ruilde wit nu de stukken af om het af te maken in het eindspel. Zwart zag td bui al hangen en gaf op waardoor het 3-1 werd voor KOSK 3.

Met deze prachtige overwinning blijft KOSK 3 op de vijfde plaats staan. De volgende ronde vindt plaats op 25 maar tegen de jeugdploeg van Brugge maar dan helaas zonder Tom Wuyts.

De ploegkapitein, verslaggever en schaker allemaal ad interim Tom.

Verslag van KOSK 2

Verslag van KOSK 4

Terug naar interclub

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël