Interclub KOSK 3 Ronde 10

KOSK 3 Zottegem 4 2 - 2
Defour Rudy (1752) Dellaert Sander (1838) 0 - 1
Wuyts Tom (1689) Ghyselen Tim (1833) 1/2 - 1/2
Zotikishvili Dimitri (1648) Goossens Charle (1421) 1 - 0
Dereeper Wim (1571) Vanhauwere Anton (1411) 1/2 - 1/2

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tom :

Op zondag 22 april stond de voorlaatste ronde van interclub op het programma. Ondanks dat het een thuismatch was moesten we toch de “verre” verplaatsing maken naar het stadhuis van Oostende. KOSK 3 mocht het opnemen tegen Zottegem 4, een jeugdploeg met ongeveer evenveel elo.

Op het laatste bord mocht Wim Dereeper het opnemen met zwart tegen Vanhauwere Anton. In de opening werd Wim al snel wat terug gedrongen en won zwart een pion. Wim bleef doorspelen stelde uiteindelijk remise voor, wat wit aanvaarde. Hierdoor kwam de stand op 0,5-0,5.

Zotikishvili Dimitri speelde met wit op bord drie tegen Goossens Charle. Zwart rokeerde kort waarop Dimitri direct zijn dame op de koningsvleugel zette en meer stukken erbij begon te brengen. Zwart verdedigde slordig waarop Dimitri mat dreigde of een stuk won. Hierop gaf zwart dan ook op. Door deze overwinning was de stand 1,5-0,5 in voordeel van de KOSK.

Op het eerste bord speelde Rudy Defour met wit tegen Dellaert Sander. De stelling bleef lang in evenwicht maar na de opening kwam zwart lastig doen met zijn paarden. Rudy probeerde aan te vallen op de koningsstelling maar miste een zet waardoor hij een stuk verloor. Uiteindelijk hadden beide spelers een dame, 2 pionnen en zwart had nog een paard meer. Voor eventjes zag het eruit dat Rudy eeuwig schaak kon geven maar het paard kon mooi alles verdedigen en zelfs mat gaan dreigen. Wit speelde zijn dame terug om dit te dekken maar had een dubbele aanval van het paard gemist. Het paard dreigde de dame te winnen en daarop gaf Rudy op. Na een spannende match op het eerste bord was de stand nu terug in evenwicht met 1,5-1,5 en lag alle druk bij Tom Wuyts.

Tot slot speelde Tom Wuyts met zwart op bord twee tegen Ghyselen Tim. Na de opening stond alles nog mooi in evenwicht. Beide spelers rokeerden lang en wit schoof al zijn pionnen door op de koningsvleugel. Tom probeerde echter alles gesloten te houden aangezien hij paard en loper had tegen twee lopers van wit. Dit mislukte echter en alles werd open gegooid, maar met alles bijna van het bord stelde Tom remise voor. Zwart dacht er twintig minuutjes over na maar zag geen winstplan meer en aanvaarde de remise. Hierdoor werd het na vier uur binnenspelen met prachtig weer 2-2.

KOSK 3 was al zeker van behoud in deze reeks maar met dit gelijkspel staat KOSK 3 op de vierde plaats en kan niet meer in de top drie geraken. De volgende en laatste ronde vindt plaats volgende zondag 29 april in het verre Estampuis in Henegouwen.

De ploegkapitein, verslaggever en schaker allemaal ad interim Tom.

Verslag van KOSK 2

Verslag van KOSK 4

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël