West-Vlaamse Interclub KOSK 1 Ronde 1

KOSK 1 Izegem 1 08 - 08
Vanden Bussche Steven (2029) Bauman Robert (1728) 0 - 1
Pincket Thomas (1901) Bruynooghe Stefaan (1966) 1/2 - 1/2
Vanmassenhove Frederik (1902) Feys Jan (1859) 1/2 - 1/2
Zotikishvili Dimitri (1779) Lewandowski Artur (1515) 1 - 0

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Thomas :

Op vrijdag 12 oktober startte een nieuw seizoen van de West-Vlaamse interclub. In deze competitie is het bijna een jaarlijks duo (KOSK en Oostkamp) dat strijdt voor de titel. Dit jaar is dit niet anders. Dit jaar is het ook uitkijken naar Brugge en Kortrijk. Ook Izegem mag niet onderschat worden.

Op de eerste ronde moest KOSK 1 het opnemen tegen Izegem. De 4 dappere KOSKers die speelden waren Steven Vanden Bussche, Thomas Pincket, Frederik Vanmassenhove en Dimitri Zotikishvilli.

Dimitri was als eerste klaar. Hij kwam redelijk uit de opening en kon telkens zijn stelling verbeteren. Toen er plots enkele stukken geruild werden, won Dimitri een pion. Kort daarna won Dimitri nog een stuk en zo de partij. 1 – 0.

Steven begon wat aarzelend aan zijn partij. Hij kwam niet slecht uit de opening maar had ook geen voordeel. Toen zwart zijn enige redelijk ontwikkelde stuk geruild zag, ging Steven in de fout. Hij gaf een pion weg. Niet veel later won zwart de dame. Hij gaf er wel enkele stukken voor. Zwart kreeg wel een vrijpion mee en deze kon niet meer gestopt worden. Steven probeerde nog maar kort na de promotie gaf Steven er de brui aan. 1 – 1.

Thomas mocht het opnemen tegen de sterkste speler van Izegem die avond. Thomas kwam degelijk uit de opening. Wit had iets meer ruimde maar deed er niet veel mee. Thomas probeerde dan maar wat lijnen te openen en dit lukte. Wit probeerde zijn stelling wat te verbeteren maar door enkele tragere zetten kon Thomas een aanvalletje opzetten. Hierbij moest wit een kwaliteit geven om geen mat te gaan. Kort na de kwaliteitswinst won wit nog een pion ook. In tijdsnood dacht thomas om een pion terug te winnen. Echter had hij een zet over het hoofd gezien. Hierdoor werd het een moeilijke stelling met de betere kansen voor wit. In tijdsnood stelde Thomas remise voor. Met nog elk ongeveer een minuut op de klok werd dit ook aanvaard. 1,5 – 1,5.

Het lot van KOSK 1 lag in de handen van Frederik. Tijdens de openingsfase moest Frederik een keuze maken. Hij kon kiezen uit een pion verliezen of niet meer kunnen rokeren. Hij koos voor dat laatste. Naarmate de partij vorderde won Frederik een toren. Hiervoor moest hij wel 2 lichte stukken geven. Door het passieve spel van zwart, kon Frederik zijn stukken wat actiever plaatsen. Niet veel later won Frederik 2 pionnen. Zwart had daartegenover een gevaarlijke vrijpion. Deze werd grotendeels gesteund door het loperpaar. Zwart speelde het echter niet goed waardoor Frederik zelf ook een vrijpion creëerde. Toen Frederik bijna promoveerde begon zwart schaak te geven. Frederik kon daar niet veel aan doen, en zetherhaling was een feit. 2 – 2.

Hierdoor eindigde deze partij op 2 – 2. Door deze puntendeling moet KOSK 1 al gaan achtervolgen op Kortrijk (dat het duel won met Brugge).

Thomas.

Verslag van KOSK 2

Terug naar West-Vlaamse interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël