West-Vlaamse Interclub KOSK 1 Ronde 2

Oostkamp 1 KOSK 1 08 - 08
Piceu Kurt (2072) Decrop Ruben (2052) 1 - 0
Robrecht Jacques (2016) Vanden Bussche Steven (2029) 0 - 1
Piceu Jarid (1869) Vanmassenhove Frederik (1902) 1 - 0
Boydens Wim (1814) Pincket Michaël (1853) 0 - 1

Tijdens de tweede ronde moest KOSK 1 het opnemen tegen Oostkamp 1. Het beloofde geen gemakkelijke opdracht te worden want Oostkamp 1 was de kampioen van de voorbije twee jaar.

Steven speelde op het tweede bord. Zijn Engelse opening werd beantwoord met “De Zwarte Leeuw”. Tijdens het middenspel bleek echter dat Steven iets beter stond. Hij slaagde er ook in om de verst verwijderde vrijpion te creëren. Zijn tegenstander vond echter een trucje om die pion te winnen en tegelijkertijd wat stukken te ruilen. Nadien bleken Steven zijn stukken echter actiever te staan. Van die activiteit profiteerde Steven om een stuk en de partij te winnen. 0 – 1.

Ruben speelde op het eerste bord tegen Kurt Piceu. Na de opening ontstond een complex middenspel. Daarin leek Ruben toch net iets beter te staan. Naarmate de uren verstreken, sloeg de vermoeidheid echter toe. Een opeenvolging van mindere zetten luidde uiteindelijk zijn nederlaag in. 1 – 1.

Michaël speelde op het vierde bord. Na de Franse opening ontstond een eerder saaie stelling waarna Michaël zijn tegenstander remise aanbood. Michaël weigerde en al snel raakten de spelers in een paardeneindspel. Daarin stond Michaël zijn paard veel actiever, wat al snel een pion opleverde. Michaël zijn tegenstander zocht een manier om zijn pion terug te winnen maar overzag dat zijn paard ingesloten raakte. Michaël kon het paard niet onmiddellijk winnen maar kon zo wel een vrijpion creëren, die niet meer te stoppen was. 1 – 2.

Frederik speelde op het derde bord tegen Jarid Piceu. In de opening sloeg Frederik echter enkele varianten door elkaar waardoor hij onmiddellijk minder kwam te staan. Tijdens het middenspel raakte Frederik in een omknelling waaruit hij probeerde te ontsnappen. Jarid liet dit echter niet toe en versmachtte Frederik, die niet anders kon dan opgeven na het verlies van enkele pionnen. 2 – 2.

Zo spelen KOSK 1 en Oostkamp 1 dus 2 – 2 gelijk. In de stand komt KOSK 1 op een gedeelde tweede plaats te staan. Ze delen die plaats met Oostkamp 1, Kortrijk 1 en KBSK 1.

Verslag van KOSK 2

Terug naar West-Vlaamse interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël