West-Vlaamse Interclub KOSK 1 Ronde 3

KOSK 1 KBSK 1 07 - 07
Cocquyt Tijs (2107) Goossens Franky (2034) 1 - 0
Vanden Bussche Steven (2029) Todts Benny (2014) 0 - 1
Vanmassenhove Frederik (1902) Van Houtte Filip (1757) 1/2 - 1/2
Wuyts Tom (1755) Van Rillaer Dirk (1700) 1 - 0

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tom :

Op vrijdag zeven december stond de derde ronde op het programma van de West-Vlaamse interclub. Hierin moest KOSK 1 het opnemen tegen Brugge. De dag voordien was nog een last minute wijziging doorgevoerd aangezien Michael Verstraete niet kon spelen. Tom Wuyts moest hem vervangen, waardoor Fredje een bord opschoof.

Op het tweede bord speelde Steven Vanden Bussche tegen Benny Todts. Steven liep in een openingsvalletje waardoor hij een vol stuk verloor zonder compensatie. Hierdoor gaf hij op, op de elfde zet. KOSK was al direct op achtervolgen aangewezen.

Tijs Cocquyt mocht op het eerste bord met wit spelen tegen Franky Goossens. Tijs ondervond weinig tegenstand van zijn tegenstander en kon een mooie koningsaanval opbouwen. In minder dan twintig zetten zag Franky het dan ook niet meer zitten en gaf op. Hierdoor waren de scores terug in evenwicht.

Frederik Vanmassenhove speelde op het derde bord tegen Filip Van Houtte. Van in het begin van de partij begon Fredje de partij naar zijn hand te zetten. Met een mooie aanval moest zwart een pion opgeven en iets later een tweede pion. Met twee pionnen voor ruilde Fredje alles af. Met twee verbonden vrijpionnen op de g- en h-lijn en elk nog een toren zag het eindspel er heel goed uit voor Fredje. Maar helaas speelde Fredje een paar mindere zetten waarvan zijn tegenstander profiteerde. Zwart won de pionnen terug en met elk een toren kwamen ze remise overeen. Hierdoor kwam alle druk Bij Tom te liggen op het laatste bord.

Ten slotte speelde Tom Wuyts op het laatste bord tegen Dirk Van Rillaer. Deze partij leek lang op remise uit te draaien, dat Tom dan ook voorstelde rond zet twintig. Maar Dirk moest doorspelen van zijn ploegkapitein omdat het derde bord minder stond. Er gebeurde dan ook hele partij niets tot iets voor de veertigste zet wanneer beide spelers in tijdsnood zaten. Tom maakte van de tijd gebruik door een aanval op te zetten, wit had te weinig tijd om alles uit te rekenen en verloor hierdoor een pion. Zwart duwde deze vrijpion vooruit die wit met alle moeite kon tegenhouden. Eens deze pion geslagen werd, waren er al terug twee vrijpionnen op de a- en h-lijn. Na een hele hoop zetten te blitzen hadden beide spelers terug iets meer tijd om rustig terug te beginnen nadenken. Wit kon beide pionnen niet meer stoppen en gaf uiteindelijk ook op toen Tom een dame en toren voorstond. Daardoor werd de stand 2,5-1,5 in het voordeel van de KOSK 1.

Hierdoor wint KOSK 1 en doet een gouden zaak in het klassement. De volgende ronde gaat door in het nieuwe jaar op 11/01/19.

Tom.

Verslag van KOSK 2

Terug naar West-Vlaamse interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël