West-Vlaamse Interclub KOSK 1 Ronde 5

Dolle Toren 1 KOSK 1 06 - 10
De Bisscop Maxim (1921) Peeren Yen (2153) 1/2 - 1/2
De Winne Oswald (1499) Pincket Thomas (1877) 0 - 1
Clevers Marc (1525) Vanmassenhove Frederik (1902) 1/2 - 1/2
Bylé Jacques (1412) Pincket Michaël (1853) 0 - 1

Tijdens de vijfde ronde kon KOSK 1 zich tot kampioen kronen. Daarvoor moest het een beter resultaat neerzetten tegen Dolle Toren 1 dan Izegem 1 tegen Brugge 1.

Yen speelde op het eerste bord. Hij kreeg de London tegen maar verkeek zich in de opening op een gekend plan. Daarna stond Yen duidelijk slechter maar hij ging wel op zoek naar compensatie. Hij vond die ook en uiteindelijk kon hij de partij op remise houden door zetherhaling. 0,5 – 0,5.

Thomas speelde op het tweede bord. Hij kreeg de Zwarte Leeuw tegen. Zijn tegenstander speelde het echter niet goed. Thomas slaagde erin om een centrum pion te winnen en daarna zakte de zwarte stelling in elkaar. Met nog een combinatie won Thomas materiaal en de partij. 0,5 – 1,5.

Michaël speelde op het vierde bord. Al tijdens de Siciliaanse opening trok Michaël ten aanval. Hij kwam dan ook beter te staan maar de aanval zelf sloeg niet onmiddellijk door. Tijdens het daar opvolgend middenspel bleef Michaël op de vijandige stelling duwen. Zijn tegenstander verdedigde taai maar in de tijdsnoodfase bezweek hij toch onder de druk. 0,5 – 2,5.

Frederik speelde op het derde bord. Net zoals Yen kreeg hij de London tegen en ook hier lanceerde de wit speler een aanval. Frederik kreeg het moeilijk maar net op het ogenblik dat wit de h-lij opende, ruilde hij ook de dames af. De aanval was weg en al snel won Frederik een pion. Hij kon daarna afruilen naar een eindspel waarbij beide spelers een toren, een paard en vijf pionnen tegen vier pionnen hadden. Frederik probeerde zijn extra pion te verzilveren maar miste enkele keren een sterke zet. Uiteindelijk won wit zijn pion terug en moest Frederik vrede nemen met remise. 1 – 3.

Zo wint KOSK 1 dus met 1 – 3 van Dolle Toren 1. Goed nieuw kwam er uit Brugge. Daar had Izegem 1 met zware 3,5 – 0,5 verloren. Dit betekent dus dat KOSK 1 zich tot kampioen van West-Vlaanderen kroont!

Verslag van KOSK 2

Terug naar West-Vlaamse interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël