Interclub KOSK 1 Ronde 8

Deurne 1 KOSK 1 3 - 5
Rooze Jan (2317) Bouhallel Rabah (2283) 0 - 1
Froeyman Helmut (2310) Decrop Benjamin (2200) 0 - 1
Sadkowski Daniel (2265) Timmerman Gert Jan (2186) 1/2- 1/2
Van Mechelen Jan (2240) Roger Mehdi (2177) 1/2 - 1/2
Penson Thierry (2200) Faure Stephane (2116) 1 - 0
Minyeyevtsev Semen (2140) Decrop Ruben (2054) 1/2 - 1/2
Ismail Tamer (2064) Vanden Bussche Steven (2029) 0 - 1
Van Herck Marcel (2055) Wyntin Dag (2010) 1/2 - 1/2

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Benjamin :

Ronde 8 moesten we op verplaatsing spelen bij medeleider Deurne, een moeilijke opdracht, maar het verging ons beter dan verwacht.

Mehdi kreeg het Frans tegen. Hij kwam goed uit de opening en leek voortdurend druk te hebben op de zwarte stelling. Zijn tegenstander verdedigde echter taai en Mehdi slaagde er niet in de zwarte stelling te kraken. Hij moest uiteindelijk vrede nemen met een half punt. 0,5-0,5.

Steven had de goede vorm te pakken na een goed slot van het open toernooi van Capelle-La-Grande en een nog beter rapid toernooi de dag nadien. Hij kwam met zwart comfortabel uit de opening en kwam al snel in een iets beter dubbel toren eindspel terecht. Zijn tegenstander stelde remise voor, Steven weigerde en niet veel later ging zijn tegenstander in de fout. 0,5-1,5.

Ook Ruben kreeg het Frans tegen. Hij kwam al snel in een open middenspel terecht waarin hij dankzij het loperpaar een duidelijk voordeel had. Wanneer zijn tegenstander dan ook nog eens in tijdnood kwam, leek de winst binnen handbereik, maar net dan blunderde Ruben. Gelukkig nam zijn tegenstander genoegen met het halve punt. 1-2.

Mijn tegenstander en ik speelden een lange theoretische variant van het Spaans. We kwamen in een positie terecht die vrij moeilijk speelde voor mijn tegenstander. Al mijn stukken richtten zich richting de zwarte koning. Zwart ging al snel in de fout en moest te veel materiaal geven om de mat te vermijden. 1-3.

Stephane kreeg een gesloten Siciliaan tegen en zijn koningsstelling leek wat onder druk te komen staan. Hij slaagde er echter in om genoeg stukken te ruilen en in een gelijk eindspel terecht te komen. Daarin werd hij jammer genoeg vrij makkelijk van het bord gezet. 2-3.

Gert-Jan speelde met zwart de Stonewall. Hij gooide zijn koningspionnen vooruit om een aanval te creëren. Hij had enkele zetten eerder zijn zwartveldige loper geruild en deze miste hij om zijn aanval volledige te laten doorslaan. Uiteindelijk kwam hij terecht in een remise eindspel. 2,5-3,5.

Rabah pakte kort na de opening een pion. In ruil hiervoor kreeg zijn tegenstander wel wat activiteit. Hij stond vrij lang onder druk, maar verdedigde goed en zijn tegenstander leek nooit iets beslissend te hebben. Na zet 40 kwamen ze in een eindspel terecht waarin Rabah nog steeds een pion voorstond. Dit was genoeg voor het volle punt. 2,5-4,5.

Dag kwam in een typische Londense stelling terecht. Geen van beide spelers kon aanspraak maken op een duidelijk voordeel en langzaamaan gingen de stukken van het bord. Toen ze in een toreneindspel met gelijke pionnen terechtkwamen, stelde Dag remise voor. Zijn tegenstander probeerde echter nog een kleine 2 uur, maar uiteindelijk werd het punt gedeeld. 3-5.

Twee onverwachte matchpunten en een gelijkspel tussen de ploegen achter ons, zorgen er voor dat het behoud zo goed als binnen is.

Benjamin.

Verslag van KOSK 2

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël