Interclub KOSK 1 Ronde 9

Borgerhout 1 KOSK 1 5,5 - 2,5
Docx Stefaan (2500) Bouhallel Rabah (2283) 1 - 0
Wannes Xander (2477) Decrop Benjamin (2200) 1 - 0
De Haan Eric (2377) Timmerman Gert Jan (2186) 0 - 1
Rademakers Evert (2269) De Baenst Bruno (2185) 1 - 0
Smits Mark (2253) Demarcke Dirk (2179) 1 - 0
Haberkorn Danny (2147) Defromont Benjamin (2166) 0 - 1
Veltkamp Gerben (2145) Decrop Ruben (2054) 1/2 - 1/2
Cornelisse John (2132) Wyntin Dag (2010) 1 - 0

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Benjamin :

Na onze overwinning tegen medeleider Deurne vorige ronde, mochten we het deze keer opnemen tegen de andere leider Borgerhout. Borgerhout is op papier met voorsprong de sterkste ploeg van de reeks dus het beloofde geen makkelijke middag te worden.

Deze ronde viel samen Franse interclub waardoor Bruno opgeroepen werd als invaller. Hij leek mij goed uit de opening te komen, maar speelde in het middenspel niet actief genoeg. Zijn tegenstander slaagde erin de witte stelling binnen te vallen met zijn zware stukken. Bruno ging in de fout en moest materiaal geven voor mat te kunnen verhinderen. 1-0.

Dag had een typische Londen-stelling. De stelling leek mij in balans te zijn. Er moet ergens iets grondig fout zijn gelopen, want plots was de partij gedaan in het voordeel van zijn tegenstander. 2-0.

Dirk pakte in de opening wits vergiftigde pion op b2 met zijn dame. Hij slaagde erin zijn dame te ruilen en stond in het middenspel dus een pion voor. In ruil hiervoor kon hij wel niet rokeren en had wit het loperpaar en heel actieve stukken. Té actieve stukken bleek een tiental zetten later. 3-0.

Rabah speelde veel te traag. In een vrij normale en rustige opening had hij na minder dan 15 zetten nog maar 5 minuten. Wanneer de positie later dan toch wat complex werd, had hij met ruim een uur achterstand op de klok tegen een tegenstander met bijna 2500 weinig kans om nog iets te halen. 4-0.

Ik kwam in een typische Dc2-Nimzo-Indische stelling terecht. Ik had een zwakke c-pion en mijn tegenstander een zwakke d-pion. Deze zwaktes hielden elkaar in evenwicht tot dat ik iets te langzaam speelde. De druk op de c-pion werd te groot waardoor ik een pion verloor. Mijn tegenstander maakte het netjes af. Een afstraffing leek in de maak 5-0.

Ruben won in de KID met een reeks van schijnoffers een pion. Hij wikkelde af naar een gelijk lopereindspel. Met een pion meer en zijn pionnen op het juiste kleur leek de winst binnen handbereik. Hij won nog een pion, maar toen ging het licht uit. Hij zag een relatief makkelijk, maar noodzakelijk manoeuvre niet en moest vrede nemen met remise. 5,5-0,5.

Gert-Jan leek mij na het ruilen van enkele lichte stukken in de stonewall heel slecht te staan. Toen zowel hij, als ik in tijdnood kwam miste ik een stuk van zijn partij. Toen ik na mijn tijdnood kwam kijken, stond hij plots 2 pionnen voor. Dit zette hij vlot om in het volle punt. 5,5-1,5.

Benjamin DF speelde een heel goede partij. In het middenspel won hij met een trucje een pion. Langzaamaan ruilde hij de meeste stukken. In een eindspel met ieder een toren en een paard, zette hij de extra pion om in vrijpion. Met een goede techniek haalde hij het volle punt binnen. 5,5-2,5.

Omdat Hoboken verloor, kunnen we met grote waarschijnlijkheid zeggen dat we volgende jaar terug in tweede klasse zullen spelen. Volgende ronde spelen we thuis de West-Vlaamse derby tegen Brugge.

Benjamin.

Verslag van KOSK 2

Terug naar interclub

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël