Interclub KOSK 2 Ronde 1

KOSK 2 KGSRL 3 3,5 - 2,5
Peeren Yen (2141) Schalkx Johnny (2179) 1/2 - 1/2
Cocquyt Tijs (2108) Mauquoy Alain (2056) 1 - 0
Vanden Bussche Steven (2029) Versporten Wim (2055) 1 - 0
Reynaert Igor (2028) Van Hoecke Luc (2045) 1/2 - 1/2
Wyntin Dag (2010) Roels Frederik (1888) 1/2 - 1/2
Verstraete Michael (1949) Bunkens Rudi (1808) 0 - 1

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tijs :

De voorbije 2 jaar begonnen we vol ambities aan het seizoen maar verloren telkens de openingsronde van Ieper. Onze sterke eindsprint zorgde wel voor een tweede en vierde plaats.

Onze ‘basisploeg’ : Yen, uw dienaar, Iggy en Mickey werd versterkt met de ervaren Dag en de Kosk-topscorer van vorig seizoen, Steven. Er werden nog geen ambities uitgesproken maar het was duidelijk dat we onze start niet wilden missen deze keer.

Elo-gewijs leek het een evenwichtige match te worden tegen de derde ploeg uit Gent.

Dag kreeg een soort Benoni tegen waarin zwart geleidelijk aan gelijk spel kreeg en zo werd het punt gedeeld. 1/2 - 1/2.

Steven sloeg een loper en zijn tegenstander besloot een tussenzet te spelen met zijn paard en Stevens dame aan te vallen. Maar Steven sloeg nog een toren en ving dan het paard. Wit had zo wel veel materiaal voor de dame en de overige zwarte stukken stonden veel te passief. De partij werd snel uitgetikt. Zo gaat Steven met deze knappe opener door op zijn elan van vorig jaar. 1,5- 0,5.

Iggy speelde met zwart tegen de Engelse opening van de ervaren krijger Luc Van Hoecke. Leek me iets minder uit de opening te komen maar toen Iggy actieve zetten begon te spelen stelde wit remise voor. 2-1.

Mickey had een duidelijk mindere dag. Gebruikte veel tijd en verloor plotseling de pedalen. Een pijnlijke nederlaag en 2-2 gelijk.

Kapitein Yen speelde tegen Johnny Schalkx en maakte een gedreven indruk. Ok, na 6 zetten werden de dames geruild, het blijft natuurlijk Yen, maar toch. In rustige (lees: oersaaie) stellingen is Yen taai. Probeerde urenlang een voordeel te bereiken en weigerde zelfs remise! Van onuitgesproken ambities gesproken! En al hield Schalkx het toreneindspel makkelijk remise, de vechtlust van de kapitein werd door de ganse ploeg gewaardeerd. 2,5 - 2,5.

Het lot van de match lag dus in de handen van uw dienaar. Alain Mauquoy (ooit 2270fide) speelde de Reti en ik opende niet te best. Na vier uur verdedigen sloeg ik op zet 40 een pion terug en stond plots iets beter. Mijn tegenstander bood remise (en dus een 3-3 aan) maar ik vond de stelling toch makkelijker spelen met zwart dus besloot ik op winst te gaan spelen. Wit kreeg zijn stukken niet gecoördineerd en ik kon afwikkelen naar een gewonnen torenfinale. 3,5- 2,5.

Een fantastisch begin van het seizoen. Volgende ronde trekken we naar ons zwarte beest in Ieper. Waar we – zonder veel ambities uit te spreken - gewoon gaan winnen.

Uw dienaar.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël