Interclub KOSK 2 Ronde 2

KISK 1 KOSK 2 2,5 - 3,5
Chaerle Josse (2017) Peeren Yen (2141) 0 - 1
Carpentier Jannes (1925) Cocquyt Tijs (2108) 0 - 1
Vanroose Christiaan (1813) Reynaert Igor (2028) 1 - 0
Huettl Sofie (1741) Pincket Thomas (1926) 1/2 - 1/2
Lepers Philippe (1694) Zotikishvili Dimitri (1828) 1/2 - 1/2
Deferme Vincent (1675) Tytgat Karel (1617) 1/2 - 1/2

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tijs :

Uw dienaar haalt opgelucht adem.

De sfeer na de mooie overwinning in ronde 1 begon na enkel dagen om te slaan. Dag ging een weekendje weg, Steven werd al opgetrommeld voor de eerste ploeg en net toen alle ploegen ternauwernood voltallig waren belde Mickey ziek af. Na vele telefoontjes op zaterdag kregen we toch nog een strijdvaardige ploeg samen. Thomas, Dimitri en Karel vielen in en maakten mee de trip naar ons zwarte beest Ieper. Daar aangekomen merkten we dat zij nog meer “verzwakt” waren. Op papier moesten we dit gewoon winnen, maar ja, alles moet gespeeld worden.

Thomas speelde met wit Italiaans tegen Sofie Huettl en stond al na paar zetten iets minder. Kende de theorie niet (meer) en gebruikte heel veel tijd om een nog enigszins gelijke stelling te bereiken en koos voor de veilige handdruk. 0,5 - 0,5.

Iggy kreeg een gesloten Siciliaan tegen en toen hij de zwartveldige loper kon slaan leek hij met zijn loperpaar beter te staan. Maar na paar doelloze zetten kwam de thematische f4-f5 doorbraak en ging zwart zwaar in de fout. Pijnlijke nul en 1,5 - 0,5 achter.

Uw dienaar werd bezorgd toen hij even langs de andere borden liep en zag dat zowel Dimitri en Karel zwaar in de problemen zaten.

Dimitri blijkt taai en hield remise. Oef. 2-1. Ik zag hem tijdens de partij geen enkele keer opstaan! Een indrukwekkende gedrevenheid die nog veel zal opleveren.

Winst op de 2 topborden zou ons al zeker een gelijkspel geven en Yen klaarde als eerste de klus. Precies als in ronde 1 gingen na een paar zetten de dames van het bord en wreef Yen zich in de handjes. Geduldig gemanoeuvreer gaf een positioneel gewonnen stelling. In tijdnood kraakte Josse en 2-2.

Karel stond al tijdje pion achter en vocht voor wat hij waard was. Zijn tegenstander weigerde eerst nog remise maar keerde zijn kar met seconden op de klok en 2,5 - 2,5.

Zoals vorige week lag het lot in de handen van uw dienaar. Ik had al snel een voordeel tegen het Owensysteem van Jannes Carpentier. Won een pion en kreeg er daarna nog eentje bij. Net voor de tijdnood speelde ik een paar mindere zetten maar na de tijdscontrole ging ik over op een koningsaanval en 2,5 - 3,5!

Yes. Heel moeizame winst en dank aan de invallers. Hopelijk de volgende rondes weer met onze vaste ploeg, dan kan er veel.

Uw dienaar.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël