Interclub KOSK 2 Ronde 8

LSV – Chesspirant 1 KOSK 2 4 - 2
Van Malder Dries (2200) Peeren Yen (2141) 1/2 - 1/2
Boudry William (2103) Cocquyt Tijs (2108) 0 - 1
Van Eetvelde Ward (2102) Reynaert Igor (2028) 1/2 - 1/2
Verhelst Joris (2101) Pincket Thomas (1926) 1 - 0
De Bock Lennert (2100) Vanmassenhove Frederik (1902) 1 - 0
Decruyenaere Robbert (1933) Pincket Michaël (1870) 1 - 0

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tijs :

Super Sunday! En niet door Anderlecht – Club Brugge. Het was de topper in 3A, samen op kop en nu tegen elkaar. Ons ploegje moest jammer genoeg door elkaar worden geschud. Steven moest de eerste ploeg vervoegen (soms is een mens wat slachtoffer van zijn eigen goedheid, niemand anders wou de verplaatsing naar Deurne maken hoorde ik achteraf… heel sneu voor Steven) en Mickey, tja Mickey speelde Capelle la Grande mee en wou gewoon niet spelen, te moe en dus geen vechtlust, zelfs niet voor de topper. Ook sneu.

Onze vierde ploeg kreeg forfait zo konden Fritz en de Pinckey brothers meestrijden.

Yen had met zwart een pion gegeven en had er wat compensatie voor. Hij had vooral veel minder tijd en stelde dan maar remise voor dat aanvaard werd. 0,5 - 0,5.

Iggy leek een openingsexperimentje van zijn tegenstander af te straffen. Had meerdere winstwegen, stond op bepaald moment +5 maar wikkelde verkeerd af. Geen mat, geen stukwinst, had amper 1 pionnetje gewonnen en koos ontgoocheld voor de remise. Dedju dicht bij de stunt. 1 – 1.

Fritz speelde zijn Grünfeld en het leek me lange tijd gelijk staan. Er kwam tot een eindspel met elk 3 lichte stukken toen er een zwarte loper ingesloten werd. Jammer 2-1.

Een fel gevecht bij Thomas. Een c3 siciliaan waarin beiden lang rokeerden en wild ten aanval trokken. Een heftig tijdnoodduel waarin Thomas een grote kans liet liggen. Ook dicht bij de stunt en een pijnlijke 0. 3-1.

Michaël kreeg een Fransman tegen en liet de zwarte dame binnen vallen op b2 en 2 pionnen eten. Had voortdurend compensatie, kon altijd paar pionnen terugwinnen maar hij wachtte daar te lang mee. Ik zag de ontknoping niet maar na de tijdnood stond het 4-1.

Uw dienaar had een lastige middag. Mijn tegenstander hoorde van Samuel Verbruggen dat ik de Trompovsky speel en had zich serieus voorbereid. Had na 15 zetten nog geen tijd verbruikt en ik al 40 min. Hij koos voor een tamme maar oerdegelijke stelling en ik werd tegen mijn zin in een Londen systeem geduwd. Ik speelde h3 g4 om wat leven in de stelling te krijgen maar verzwakte te veel de koningsvleugel. Verloor een pion maar kon net op tijd compensatie creëren in de vorm van een actieve toren. In de (lees: mijn) tijdnoodfase werd afgewikkeld naar een eindspel T + P en paar pionnen en mijn actieve stukken compenseerden ruimschoots de minuspion. Paar zetten later stond ik pion voor en mocht ik de winstweg beginnen zoeken. Toen mijn tegenstander nog een winstpoging deed ipv van op remise te spelen kon ik het uitmaken. Een eerredder. 4-2.

Topper verloren. Op bord 3 en 4 kon het makkelijk anders gelopen zijn, het scheelde niet veel. Maar chesspirant is duidelijk de sterkste ploeg van de reeks. Geen enkel andere ploeg heeft nog 2100+ spelers op bord 3, 4 én 5.

En mocht iemand Samuel Verbruggen tegenkomen zeg hem gerust van uw dienaar "Vuuf zetten minder!" :-)

Uw dienaar.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël