Interclub KOSK 4 Ronde 1

KOSK 4 Estaimpuis 1 3 - 1
Pincket Thomas (1926) Vanden Abeele Xavier (1754) 0 - 1
Vanmassenhove Frederik (1902) Nollet Fabrice (1723) 1 - 0
Pincket Michaël (1870) Pijcke Benoit (1630) 1 - 0
Wuyts Tom (1757) Coussement Serge (1150) 1 - 0

Tijdens de eerste ronde kreeg KOSK 4 het bezoek van Estaimpuis 1. Elogewijs was KOSK 4 favoriet om dit duel te winnen.

Thomas speelde op het eerste bord. Tijdens de opening ontwikkelde Thomas zijn loper op c1 niet. Thomas zijn tegenstander maakte hier gebruik van en begon op de witte centrumpionnen te duwen. Dankzijn zijn ontwikkelingsvoorsprong slaagde Thomas zijn tegenstander erin om een pion te winnen. Niet veel later volgde nog materiaal en was de partij verloren. 0 – 1.

Tom speelde op het vierde bord. Tom speelde hier een soort van London system maar dan met zwart. Tom kwam beter uit de opening. Nadien offerde zijn tegenstander plots een stuk tegen twee pionnen om ... schaak te zetten. Daarna stond Tom gewonnen en toen hij een pion terug won was het pleit beslecht. 1 – 1.

Frederik speelde op het tweede bord. Hier kwam een Siciliaan op het bord maar die kwam maar traag op hang. Toen de partij in het middenspel eindelijk los barstte, leek het een spannend duel te worden. Frederik slaagde er echter al snel in om de vijandige stelling binnen te dringen waarna hij het mooi afmaakte. 2 – 1.

Michaël speelde op het derde bord. Na de opening stond Michaël iets beter. Michaël plande zorgvuldig de centrumstoot e4-e5 en toen hij die eindelijk kon spelen, won hij een stuk tegen twee pionnen. Daarna was het nog even opletten voor de tegenkansen van zijn tegenstander. Toen de spelers de tijdsnoodfase naderden, blunderde Michaël eerst een stuk maar direct daarna kon hij profiteren van de naakte sire. Hij won een toren en de partij. 3 – 1.

Zo wint KOSK 4 dus met 3 – 1 van Estaimpuis 1. Dankzij deze overwinning komt KOSK 4 op de vierde plaats te staan in het klassement.

Verslag van KOSK 3

Verslag van KOSK 5

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël