Interclub KOSK 4 Ronde 2

KISK 2 KOSK 4 3 - 1
Da Silva Heleno Jorit (1743) Vanmassenhove Frederik (1902) 1/2 - 1/2
Cottegnie Francis (1742) Pincket Michaël (1870) 1/2 - 1/2
Vanroose Sibran (1644) Wollaert Brian (1716) 1 - 0
Malfait Ward (1593) Lequy Cedric (1442) 1 - 0

Tijdens de tweede ronde moest KOSK 4 het opnemen tegen KISK 2. Omdat er heel wat spelers hadden afgehaakt voor deze ronde kwam KOSK 4 verzwakt afgezakt naar Ieper.

Michaël speelde op het tweede bord. Michaël zijn tegenstander speelde de Fort Knox variant in het Frans. Hierdoor viel er niet veel te beleven op het bord. Na een kleine twintig zetten was de stelling volledig afgevlakt en kwamen de spelers remise overeen. 0,5 - 0,5.

Frederik speelde op het eerste bord. Hier kwam een vertraagde London op het bord. Frederik probeerde om een voordeel te halen maar na een foutje leek zijn tegenstander beter te staan. Frederik zocht echter wat complicaties en vond die ook. Uiteindelijk kwamen de spelers in een gelijke dubbel torenfinale. Al snel beslisten de spelers om ook hier de punten te delen. 1 – 1.

Cedric speelde op het vierde bord. Tijdens de Siciliaanse opening probeerde hij om een aanval op poten te zetten. Dit leek langzamerhand te lukken tot Cedric dacht dat hij een pion kon winnen. Deze pion bleek echter vergiftigd. Via een trucje verloor Cedric een stuk. Daarna probeerde hij nog terug te vechten maar hij kon een nederlaag niet meer afwenden. 2 – 1.

Tot slot speelde Brian op het derde bord. Hij speelde de Scandinavische opening. Hij maakte echter een foutje waardoor zijn tegenstander beter kwam te staan. Brian vocht echter terug en op het moment dat hij iets beter kwam te staan, panikeerde toen zijn tegenstander een vrijpion opspeelde naar de zevende rij. Op zich was er niet veel aan de hand maar Brian panikeerde en speelde het niet goed verder. Niet veel later moest hij dan ook de duimen leggen. 3 – 1.

Zo verliest KOSK 4 dus met 3 – 1 van KISK 2. Door deze nederlaag zakt KOSK 4 naar de vierde plaats in het klassement.

Verslag van KOSK 3

Verslag van KOSK 5

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël