Interclub KOSK 4 Ronde 4

Landegem 4 KOSK 4 2,5 - 1,5
Pauwels Rudi (1820) Pincket Thomas (1926) 1 - 0
Vander Cruyssen Piet (1804) Vanmassenhove Frederik (1902) 1 - 0
De Vroe Philip (1767) Pincket Michaël (1870) 0 - 1
Van De Casteele Frederik (1704) Wuyts Tom (1757) 1/2 - 1/2

Tijdens de vierde ronde moest KOSK 4 het opnemen tegen Landegem 4. Op papier leek dit een haalbare kaart maar in praktijk bleek dit een taaie tegenstander te zijn.

Michaël speelde op het derde bord. Na de opening stond de stelling min of meer gelijk. Toen Michaël zijn tegenstander iets probeerde op de damevleugel, zag Michaël zijn kans om de pionnen daar wat te verzwakken. Die verzwakkingen gecombineerd met een loper die geblokkeerd stond achter zijn eigen pionnen zorgde voor een groot voordeel voor Michaël. Al snel won hij een pion, waarna wat stukken werden geruild waarna Michaël een tweede pion won. Daarna hing de witte stelling als los zand aan elkaar waarop Michaël zijn tegenstander de strijd staakte. 0 – 1.

Thomas speelde op het eerste bord. In de Schotse opening speelde hij op enkele trucjes maar zijn tegenstander doorzag ze en kwam zonder kleerscheuren uit de opening. Daarna bleef de stelling lange tijd gelijk. Maar in het dubbel toren eindspel en in de tijdsnoodfase leek de stelling weer beter te zijn voor Thomas zijn tegenstander. Thomas moest hier te veel tijd verbruiken en ging door zijn vlag. 1 – 1.

Frederik speelde op het tweede bord. Hij speelde de Weense opening maar het was zijn tegenstander die beter uit de opening kwam. Hij bleef de ganse partij beter staan tot aan de tijdsnoodfase. Daarin zag hij de winnende zet niet en enkele zetten later stelde hij remise voor. Frederik weigerde en speelde a tempo. Helaas had hij beter iets langer gekeken dan ging hij misschien de winnende zet gevonden hebben. Na de tijdsnoodfase stond zijn tegenstander opnieuw beter want Frederik zijn koningsstelling was helemaal opengebroken. Van die zwaktes maakte Frederik zijn tegenstander optimaal gebruik en won de partij. 2 – 1.

Tom speelde op het vierde bord. De partij kwam hier traag op hang maar uiteindelijk leek Tom zijn tegenstander iets beter te staan. Na wat gemanoeuvreer kwam Tom weer beter in de partij. Er gebeurde echter niet meer zo veel tot aan de tijdsnoodfase. Daarin blunderde Tom zijn tegenstander een pion. Na de tijdsnoodfase leek de stelling gewonnen voor Tom maar dan sloeg de vermoeidheid toe. Tom vond de goede zetten niet meer en deelde uiteindelijk de punten met zijn tegenstander. 2,5 - 1,5.

Zo verliest KOSK 4 dus met 2,5 – 1,5 van Landegem 4. Door deze nederlaag zakt KOSK 4 naar de negende plaats en begint het degradatiespook om de hoek te loeren.

Verslag van KOSK 3

Verslag van KOSK 5

Terug naar interclub

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël