Interclub KOSK 4 Ronde 5

KOSK 4 MSV 2 2 - 2
Pincket Thomas (1926) Van Kerrebroeck Reinout (1760) 1/2 - 1/2
Vanmassenhove Frederik (1902) Temmerman Sander (1756) 1/2 - 1/2
Pincket Michaël (1870) Temmerman Sara (1747) 1/2 - 1/2
Wuyts Tom (1757) Haers Luc (1523) 1/2 - 1/2

Tijdens de vijfde ronde moest KOSK 4 het opnemen tegen MSV 2. Die ploeg stond voorlopig laatste in het klassement maar was sterker dan het klassement deed vermoeden.

Thomas speelde op het eerste bord. Tijdens de Italiaanse opening nam Thomas het initiatief niet, iets wat zijn tegenstander na de opening wel deed. Hierdoor kreeg Thomas toch enkele problemen. Hij wist die echter te omzeilen waarna de stelling in evenwicht stond. De spelers probeerde n hier nog even om een voordeel te krijgen maar toen dat niet lukte besloten ze om de punten te delen. 0,5 – 0,5.

Tom speelde op het vierde bord. Beide spelers openden heel voorzichtig . Pas toen het middenspel al op gang was gekomen, besloot Tom om het initiatief te nemen. Langzaam maar zeker richtte hij zijn stukken richting de vijandige koning. Zijn tegenstander kon niet anders dan verdedigen maar deed dit goed. Tom zijn stelling bleef echter beter maar toen beide spelers nog minder dan een minuut op de klok hadden, besloten ze om de punten te delen. 1 – 1.

Michaël speelde op het derde bord. Tijdens de opening leek hij beter te staan maar na de opening stond hij toch minder. Tijdens het middenspel moest Michaël toch uitkijken om niet verloren te komen te staan. Hij slaagde hier ook in en toen er heel wat materiaal werd geruild, kwamen de spelers in een complex eindspel terecht. Daarin slaagde Michaël erin om een pion te winnen maar de zwarte tegenkansen waren zeer reëel. Beide spelers zochten nog naar de winst maar zetherhaling besliste de partij. 1,5 – 1,5.

Tot slot speelde Frederik op het tweede bord. Na de opening kwam Frederik beter te staan. Hij kreeg ruimtevoordeel op de damevleugel en zijn tegenstander kreeg een heel zwakke loper. Frederik duwde op de stelling maar zijn tegenstander bleef taai verdedigen. Na een lange strijd werden er heel wat stukken geruild tot er een toreneindspel met ongelijke lopers overbleef. Helaas bleken die ongelijke lopers niet in het voordeel van Frederik te zijn. Ondanks zijn betere positie raakte hij niet door de verdediging van zijn tegenstander en moest hij zich tevreden stellen met een puntendeling. 2 – 2.

Zo speelt KOSK 4 dus 2 – 2 gelijk tegen MSV 2. Door dit gelijkspel klimt KOSK 4 naar de achtste plaats in het klassement.

Verslag van KOSK 3

Verslag van KOSK 5

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël