Interclub KOSK 4 Ronde 6

Artevelde 2 KOSK 4 2 - 2
Moens Patrick (1886) Verstraete Michael (1949) 1/2 - 1/2
Bauwens Steven (1801) Pincket Thomas (1926) 1/2 - 1/2
De Baets Keano (1650) Pincket Michaël (1870) 0 - 1
De Baets Branko (1437) Wuyts Tom (1757) 1 - 0

Tijdens de zesde ronde moest KOSK 4 het opnemen tegen Artevelde 2. Elogewijs was KOSK 4 favoriet maar in de praktijk viel dit toch tegen.

Michaël speelde op het derde bord. Er kwam een spectaculaire opening op het bord met offers aan beide zijden. In dit tactisch gedeelte maakte geen van beide spelers een kapitale fout waardoor er afgeruild werd naar een eindspel met elk een toren, een paard en vijf pionnen. In dit eindspel won Michaël al snel een pion waarna de witte stelling in elkaar viel. Michaël won nog twee pionnen waarna de overwinning niet meer in gevaar kwam. 0 – 1.

Tom speelde op het vierde bord. Hier kwam de Hollandse verdediging. De stelling bleef echter vrij gesloten. Toen Tom zijn tegenstander remise aanbood, weigerde Tom want Michael en Thomas stonden er niet zo goed voor. Helaas had bij dit aanbod beter wel aangenomen. Kort na het weigeren, blunderde Tom. Hij verloor een kwaliteit en de partij. 1 – 1.

Michael speelde op het eerste bord. Tijdens de opening rokeerde hij lang maar al snel stond zijn koning in een precaire situatie. De b- en c- pion waren weg en er stond een vijandige pion op a6. Michael moest dus compensatie zoeken en na het ruilen van de lichte stukken vond hij die ook. Met het zware materiaal drong hij de witte stelling binnen waarna een complexe stelling ontstond. Omdat alles nogal moeilijk uit te rekenen was, eindigde de partij met zetherhaling. 1,5 – 1,5.

Thomas speelde op het tweede bord. Toen zijn tegenstander aan het bord kwam, schrok hij van Thomas. Hij herinnerde zich de partij van vorig jaar nog en daarin had Thomas hem een stevig pak slaag gegeven. In deze partij gebeurde dit echter niet. Het was integendeel Thomas zijn tegenstander die na de opening een pion won en beter stond. Thomas moest lange tijd vechten maar tijdens de afruil naar het eindspel keerden de kansen. Thomas ging van een pion achter naar een pion voor. Daarna ruilde hij af naar een loper tegen paard eindspel met twee pionnen voor Thomas en één voor zijn tegenstander. Dit eindspel leek nog te winnen tot Thomas een verkeerde zet speelde. Daarna was er geen doorkomen meer aan. Thomas hoopte nog op een foutje van zijn tegenstander en speelde nog 50 zetten verder. Maar na een partij van 124 zetten moest hij toch vrede nemen met remise. 2 – 2.

Zo speelt KOSK 4 dus 2 – 2 gelijk tegen Artevelde 2. Door dit gelijkspel blijft KOSK 4 op de achtste plaats staan.

Verslag van KOSK 3

Verslag van KOSK 5

Terug naar interclub

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël