Interclub KOSK 4 Ronde 7

KOSK 4 KGSRL 8 2 - 2
Pincket Thomas (1926) De Graef Marc (1792) 0 - 1
Vanmassenhove Frederik (1902) Van Muylem Tom (1790) 1/2 - 1/2
Pincket Michaël (1870) Wagner Hans (1721) 1 - 0
Wollaert Brian (1716) Vanbellingen Patrick (1601) 1/2 - 1/2

Tijdens de zevende ronde kreeg KOSK 4 het bezoek van KGSRL 8. Zij stonden voorlopig voorlaatste en dus moest KOSK 4 punten pakken om een relatief rustig seizoenseinde te kennen.

Frederik speelde op het tweede bord. Na de opening raakte de stelling wat gesloten. Enkel de d-lijn was open en daar werd dan ook hevige strijd voor geleverd. Maar al snel bleek dat geen van beide spelers in de vijandige stelling kon binnen dringen waarna ze besloten om de punten te delen. 0,5 – 0,5.

Thomas speelde op het eerste bord. Na de opening kwam Thomas nogal passief te staan. Hij verdedigde echter stug. Hij slaagde erin om heel wat stukken af te ruilen maar net toen de hemel begon op te klaren, ging Thomas in de fout. Hij verloor een pion en kon de afruil naar een pionneneindspel niet meer tegenhouden. Dit eindspel werd gemakkelijk gewonnen door zijn tegenstander. 0,5 – 1,5.

Michaël speelde op het derde bord. Na de opening had Michaël het ruimtevoordeel waardoor ook de stukken van zijn tegenstander weinig bewegingsvrijheid hadden. Echter na een onnauwkeurige zet, kon zijn tegenstander het bevrijdende e5 spelen en kwamen zijn stukken los. Hier stelde Michaël zijn tegenstander remise voor maar gezien de tussenstand speelde Michaël door. Al snel raakten de spelers in een eindspel met elk vijf pionnen en een paard voor Michaël tegen de loper. Het paard kon vele dreigingen in de stelling steken en zo won Michaël nog een pion op de koningsvleugel. Zo kreeg hij daar een pionnenmeerderheid van drie pionnen tegen één waardoor Michaël een doorbraak kon forceren en de partij winnen. 1,5 – 1,5.

Brian speelde op het vierde bord. Brian leek in de opening niet goed te staan en van ver leek een loperoffer op f7 mogelijk. Zijn tegenstander speelde/zag dit echter niet. Daarna zette Brian zijn stukken goed en kwam hij beter te staan. Hij zag zijn betere positie beloond met een pion. Helaas kon hij niet lang profiteren van die voorsprong want zijn tegenstander zette een koningsaanval op en Brian moest zijn pion teruggeven om erger te voorkomen. Brian nam daarna opnieuw het heft in handen en kwam opnieuw beter te staan. Hij kon echter geen beslissing forceren en uiteindelijk ruilden de spelers af naar een ongelijk lopereindspel. Daarin had Brian een pion meer maar zijn tegenstander hield de stelling gemakkelijk remise. 2 – 2.

Zo speelt KOSK 4 dus 2 – 2 gelijk tegen KGSRL 8. Door dit gelijkspel blijft KOSK 4 op de achtste plaats staan in het klassement en lijken ze wat ademruimte te hebben.

Verslag van KOSK 3

Verslag van KOSK 5

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël