Interclub KOSK 4 Ronde 10

KOSK 4 KBSK 5 2,5 - 1,5
Pincket Thomas (1926) Rogiers Jonny (1772) 1/2 - 1/2
Vanmassenhove Frederik (1902) Verleye Wiliam (1693) 1 - 0
Pincket Michaël (1870) Callebaut Giovanni (1566) 1 - 0
Wollaert Brian (1716) Vantorre Nils (1221) 0 - 1

Tijdens de tiende ronde kreeg KOSK 4 het bezoek van KBSK 5. Op papier leek dit een haalbare kaart en omdat KOSK 4 al enige tijd wachtte op een overwinning, besloten ze om nog eens hun beste beentje voor te zetten.

Michaël speelde op het derde bord tegen ex-lid Giovanni. Giovanni verzwakte zijn positie in de Franse opening al snel door f5 te spelen. Hierdoor kon Michaël de vijandige koning de-rokeren en een pion winnen door te offeren op e6. Daarna zag de stelling er gewonnen uit maar Giovanni vond nog wat tegenkansen. Toen Michaël die eruit haalde, deed Giovanni nog een wanhoopspoging maar Michaël liet de winst niet meer schieten. 1 – 0.

Thomas speelde op het eerste bord. In die partij werd er hevig strijd geleverd door beide spelers om het centrum te bezitten. Toen er heel wat stukken werden geruild en de stelling al serieus vervlakt was, besloten de spelers om de punten te delen. 1,5 – 0,5.

Frederik speelde op het tweede bord. Deze partij kwam traag op gang. Toen de opening voorbij was besloot zijn tegenstander om een koningsaanval te lanceren. Frederik bleef echter rustig, plaatste zijn stukken op de goede velden en stootte ten gepaste tijde tegen in het centrum met e5 en f5. Hierdoor kwam de stelling open en dit bleek in het voordeel van Frederik te zijn. Hij kon nu een aanval opzetten en die bleek ook dodelijk te zijn. 2,5 – 0,5.

Brian speelde op het vierde bord tegen een jeugdspeler. Ook hier kwam de partij traag op hang. Tijdens het middenspel leek Brian iets beter te staan maar toen besloot de jeugdspeler om al zijn pionnen voor de koning naar voor te gooien om zo een koningsaanval te lanceren. Brian kon de aanval relatief gemakkelijk afwimpelen waarna de spelers in het eindspel terecht kwamen. Daar speelde Brian niet goed verder want hij blunderde twee pionnen en dat was genoeg voor de jeugdspeler om het punt in de wacht te slepen. 2,5 – 1,5.

Zo wint KOSK 4 dus met 2,5 – 1,5 van KBSK 5. Door deze overwinning klimt KOSK 4 naar de achtste plaats in het klassement.

Verslag van KOSK 3

Verslag van KOSK 5

Terug naar interclub

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël