Interclub KOSK 4 Ronde 11

Tielt 1 KOSK 4 1,5 - 2,5
Delafontaine Brant (1815) Pincket Thomas (1926) 1 - 0
Daels Emma (1521) Vanmassenhove Frederik (1902) 0 - 1
Vansteenhuyse Rune (1050) Pincket Michaël (1870) 1/2 - 1/2
Vandamme Wouter (1049) Dewulf Bjorn (1216) 0 - 1

Tijdens de laatste ronde moest KOSK 4 het opnemen tegen het al veroordeelde Tielt 1. Om ons seizoen toch nog wat glans te geven waren we erop gebrand om nog eens te winnen. Bij aankomst bleek er ons een jeugdploeg op te wachten.

Bjorn speelde op het vierde bord tegen een jonge tegenstander. Al in de opening verzwakte Bjorn zijn tegenstander zijn stelling. Bjorn speelde hier goed op in en viel de vijandige zwaktes aan. Het werd steeds moeilijker voor Bjorn zijn tegenstander om uit de omknelling te komen. Een blunder was onvermijdelijk en via een trucje won Bjorn de vijandige dame en de partij. 0 – 1.

Frederik speelde op het tweede bord tegen de “oudste” jeugdspeler. Hij kreeg de Najdorf tegen. Frederik behandelde de opening vrij agressief en toen zijn tegenstandster een foutje maakte, kreeg Frederik een geweldige aanval. Frederik hield de rest van de partij de druk goed op de koningsvleugel en uiteindelijk leverde dit het volle punt op. 0 – 2.

Michaël speelde op het derde bord. Na de opening kreeg Michaël duidelijk voordeel. Hij had meer ruimte en door in te spelen op de zwaktes van zijn tegenstander moesten al zijn stukken naar achteren. Michaël kon echter de beslissing niet forceren maar tijdens de afruil naar het eindspel zat er een pionwinst in. Helaas miste Michaël deze winst. Het eindspel zelf leek ook gewonnen te zijn voor Michaël tot zijn tegenstander een stuk offerde voor een pion. Het resterende eindspel bleek niet meer te winnen en Michaël moest vrede nemen met een puntendeling. 0,5 – 2,5.

Tot slot speelde Thomas op het eerste bord tegen de enige niet jeugdspeler. Na een rustige opening maakte Thomas een foutje. Hierdoor kwam hij onder druk te staan. Thomas verdedigde taai maar verloor uiteindelijk toch zijn c-pion. Kort daarna werd afgeruild naar een eindspel met een loper voor Thomas tegen een paard. Helaas verloor Thomas bij deze afwikkeling nog een pion waardoor het eindspel verloren was. Desondanks duurde het nog heel lang voor zijn tegenstander de stelling uiteindelijk won. 1,5 – 2,5.

Zo wint KOSK 4 dus met 1,5 – 2,5 van Tielt 1. Door deze overwinning eindigde we op de zevende plaats in het klassement, wat niet slecht is gezien het mattige seizoen KOSK 4 speelde.

Verslag van KOSK 3

Verslag van KOSK 5

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël