Interclub KOSK 5 Ronde 1

KOSK 5 KGSRL 9 4 - 0
Wollaert Brian (1716) De bie Luc (1530) 1 - 0
Pierloot Luc (1640) Traest Philip (1387) 1 - 0
Vandevelde Luc (1502) Vincent Albert (1237) 1 - 0
Lequy Cedric (1442) Picqueur Eric (1165) 1 - 0

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Luc :

Brian: Na een kleine openingsfout van Luc Debie ging hij minimum een pion verliezen maar kreeg nog tegenspel voor die pion maar na een paar mindere zetten was de winst een feit voor richting STIERELUL (nvdr viere - nul) te gaan...

Luc P.: Na een rustige opening slaagde ik erin mijn twee centrumpionnen op te spelen. De vijandelijke stukken op de damevleugel waren hierdoor afgesloten van de koningsvleugel. Mijn beide lopers konden zich richten op de koningsvleugel alsook de beide torens langs de halfopen f-lijn. De combinatie van druk op f7 en een gepende g-pion leidde tot winst.

Luc V.: spelen tegen je oude club, altijd toch een beetje anders. Vandaag moest ik tegen de vader van twee jonge talenten in de hogere reeksen in Gent. De partij ging 16 zetten lang min of meer gelijk op, behalve dat hij nogal erg vroeg f5 gespeeld had. Toch was het niet dat waarvan ik kon profiteren, maar wel het feit dat hij zijn rokade net te lang uitstelde, waardoor ik uiteindelijk een stuk won. Mijn tegenstander speelde echter koppig nog wat verder en probeerde nog één van zijn pionnen richting promotie te krijgen. Toen er echter onverwacht nog een paardvork ook inzat voor mij waardoor ook zijn enig overgebleven stuk verdween, was de partij verloren en de opgave nabij (5 zetten later).

Cedric: Cedric speelde met zwart op het vierde bord. Het werd de Siciliaanse opening. Na de tiende zet kon hij met een tactisch grapje een stuk winnen. Op het einde van het middenspel werden er een reeks van slagzetten uitgewisseld, waarwij wit zich misrekend heeft en nogmaals een stuk verloor. Nadat de mist wat opgetrokken was, gaf wit op.

Luc.

Verslag van KOSK 4

Terug naar interclub

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël