Interclub KOSK 2 Ronde 2

KBSK 3 KOSK 2 4 - 2
Vandewiele Emiel (2055) Marchand Werner (1970) 1 - 0
Larsen Harald (1973) Verstraete Michael (1923) 1 - 0
Defreyne Luc (1946) Vanmassenhove Frederik (1881) 1/2 - 1/2
Van Ooteghem Rudy (1908) Zotikishvili Dimitri (1875) 1/2 - 1/2
Degrande Marigje (1846) Pincket Thomas (1843) 1 - 0
Pu Linden (1750) Pincket Michaël (1842) 0 - 1

Tijdens de tweede ronde stond moest KOSK 2 het opnemen tegen KBSK 3. Door enkele afzeggingen begonnen we wat verzwakt aan deze confrontatie en was KBSK 3 licht favoriet.

Thomas speelde op het vijfde bord. Hij kreeg het damegambiet tegen en had wat problemen om zijn witveldige loper in het spel te krijgen. Thomas zocht naar een manier om die loper in het spel te krijgen. Daarvoor liet bij een verzwakking toe op zijn koningsstelling maar net op het moment dat die loper in het spel kon komen, werd de verzwakking op zijn koningsstelling hem fataal. 1 – 0.

Michael speelde op het tweede bord. Tijdens de opening werd er al snel heel wat afgeruild. Nadien leek Michael beter te staan. Hij had weliswaar het loperpaar tegen maar de witveldige loper van zijn tegenstander kon maar weinig doen aangezien al zijn pionnen op wit stonden. In het verdere vervolg van de partij slaagde Michael zijn tegenstander er toch in om zijn lopers te activeren en binnen te dringen met zijn torens in Michael zijn stelling. Het zag er niet zo goed uit maar Michael leek gered want de gsm van zijn tegenstander ging af. Hij haalde zijn gsm direct boven om aan te tonen dat hij toch afstond. Na wat discussiëren werd de scheidsrechter erbij gehaald. Verrassend genoeg gaf hij enkel een tijdsstraf aan Michael zijn tegenstander en liet hij de partij doorspelen! Een vreemde beslissing die KOSK 2 ook een dubbele achterstand bezorgde want Michael kon zijn slechte stelling niet meer redden. 2 – 0.

Werner speelde op het eerste bord. Hij kreeg het ongebruikelijke b3 systeem tegen. Tijdens de opening zag het er slecht uit voor Werner want hij kreeg een lastige aanval te verduren. Hij slaagde er echter in om die af te slaan. Daarna ontstond een complex middenspel waarbij beide spelers hun kansen kregen. Helaas was het Werner zijn tegenstander die één van zijn kansen greep. 3 – 0.

Michaël speelde op het zesde bord. Hij kreeg de leeuw tegen maar één waarbij zwart vroeg rokeert. Zwart probeerde wat druk te zetten op de e-pion maar Michaël reageerde door druk te zetten op de f-pion. Dit had succes want toen zwart een foutje maakte won Michaël met een lange en mooie combinatie een kwaliteit. Daarna zocht Michaël zijn tegenstander nog compensatie maar vond die onvoldoende. Nadat de spelers afgeruild waren naar het eindspel hield zwart het dan ook voor bekeken. 3 – 1.

Dimitri speelde op het vierde bord. Zijn tegenstander probeerde via het Benko gambiet vroeg druk te zetten maar Dimitri ging hier goed mee om. Naarmate de partij vorderde en het eindspel naderde leek hij dan ook op weg naar de overwinning. Helaas speelde hij dan een onnauwkeurigheid waardoor zijn tegenstander toch remise kon afdwingen. 3,5 - 1,5.

Frederik speelde op het derde bord. Hier verscheen een Siciliaan op het bord. Tijdens het middenspel kwam er een complexe stelling op het bord waarbij beide tegenstanders naar het voordeel zochten. Geen van beide spelers kon het voordeel echter vasthouden. Er werd afgeruild naar een toreneindspel dat er potremise uitzag. Beide spelers probeerden toch nog om iets te forceren maar moesten uiteindelijk toch vrede nemen met een half punt. 4 – 2.

Zo verliest KOSK 2 dus met 4 – 2 van KBSK 3. Ondanks deze nederlaag stijgt KOSK 2 naar de achtste plaats in het klassement.

Na dit duel diende de KOSK een klacht in tegen de beslissing van de scheidsrechter omtrent de gsm van Michael zijn tegenstander. De KOSK kreeg gelijk en de verloren partij van Michael werd gewonnen verklaard, waardoor de eindstand 3 - 3 werd.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël