Interclub KOSK 2 Ronde 3

KOSK 2 MSV 1 3,5 - 2,5
Decrop Ruben (2035) Van De Wynkele Herman (2111) 1 - 0
Wyntin Dag (1988) Lanckriet Chris (2078) 0 - 1
Vanmassenhove Frederik (1881) Verkimpe Mike (2030) 1/2 - 1/2
Zotikishvili Dimitri (1875) Buysse Jakob (1950) 1 - 0
Pincket Thomas (1843) Liveyns Rune (1739) 1 - 0
Peeters Alex (1603) De Vogelaere Bart (1730) 0 - 1

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Thomas :

Op zondag 20 oktober stond reeds de derde ronde van de interclub gepland. Ditmaal nam KOSK 2 het op tegen MSV 1.

Op het tweede bord speelde Dag. Dag kwam minder uit de opening. Bijna alle stukken stonden op de laatste rij (daarom niet op hun beginpositie). Wit nam graag het initiatief en zorgde ervoor dat Dag niet veel ruimte kreeg om zijn stukken verder te ontwikkelen. Wit kreeg aanval en de aanval loonde. Dag verloor een stuk en niet veel later ook de partij.

Op het vijfde bord speelde Thomas. Hij speelde in de opening wat passiever. Zijn tegenstrever dacht hiervan te kunnen profiteren Door een pion op te spelen in het centrum. Enkele zetten later won Thomas die pion. Tijdens deze pionwinst werden heel wat stukken geruild. Zwart dacht niet veel later dat hij de pion terugwon. Echter had hij een serieuze dreiging niet gezien. Er zat een penning in en dat overzag zwart. Dit verloor materiaal en ook de partij.

Ondertussen had Dimitri (vierde bord) ook gedaan. Hij kwam goed uit de opening. Daarbij zadelde hij zijn tegenstrever op met een isolani. Er werd daar afgewikkeld naar een eindspel (2p + 2T vs 1p + 1L + 2T). Dimitri klaarde daarbij de klus zonder problemen.

De invaller van dienst was ditmaal Alex (zesde bord). Hij kwam degelijk uit de opening. De spelers maakten er een partij van waarbij er veel getrek en geduw aan te pas kwam. In tijdsnood verloor Alex een stuk. Niet veel later besloot hij dan maar op te geven.

Ruben (tweede bord) kwam ook goed uit de opening en zadelde zwart op met een isolani. Richting het eindspel werd de isolani toch een sterke vrijpion. Ruben kon deze gelukkig tijdig blokkeren. Beide spelers maakten er toen een rush van om als eerste te kunnen promoveren. Ruben had tijdens deze rush een pion gewonnen. Na de promotie bij beide spelers won Ruben een tweede pion. Zwart speelde het minder goed waardoor de zege gemakkelijk naar Ruben ging.

Tot slot speelde Frederik op het vierde bord. Hij kwam degelijk uit de opening. Zwart probeerde om zijn stukken actiever te plaatsen. Dit lukte hem aardig maar Frederik probeerde tegen te duwen. Er kwam een moeilijke stelling op het bord waarbij er veel gerekend moest worden. Beide spelers hadden blijkbaar goed gerekend want geen van beiden verloor materiaal, maar er werd wel veel geruild. Toen ze nog wat later overschakelden naar het eindspel won Frederik een pion. Op het einde won Frederik nog een tweede pion. Je denkt dan een gemakkelijke winst maar niets was minder waar. Zwart verdedigde goed en remise was het resultaat.

KOSK 2 wint zo met 3,5 – 2,5 van MSV 1. KOSK 2 is goed gestart en hopelijk houden ze het vol.

Thomas.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël