Interclub KOSK 2 Ronde 6

Zottegem 3 KOSK 2 3,5 - 2,5
Ghyselen Wouter (2090) Verstraete Michael (1923) 1 - 0
De Weird Matthias (2050) Vanmassenhove Frederik (1881) 1 - 0
Van Poucke Simon (2049) Zotikishvili Dimitri (1875) 0 - 1
Saligo Luc (2045) Pincket Thomas (1843) 0 - 1
Verstraeten Jan (1943) Pincket Michaël (1842) 1 - 0
Poelman Geoffrey (1900) Peeters Alex (1603) 1/2 - 1/2

Tijdens de zesde ronde moest KOSK 2 het opnemen in en tegen Zottegem 3. KOSK 2 had dringend punten nodig maar op papier was Zottegem sterker.

Frederik speelde op bord twee. Hier kwam een scherpe opening op het bord waarbij het voor beide spelers zoeken was naar welke kant ze moesten rokeren. Beide spelers bleven het tijdens de openingsfase elkaar lastig maken maar toen Frederik blunderde verloor hij een kwaliteit. Hij probeerde daarna nog om het tij te keren maar het mocht niet baten. 1 – 0.

Michaël speelde op het vijfde bord. Tijdens de opening speelde Michaël twee varianten door elkaar. Geen wonder dus dat hij iets minder uit die opening kwam. Daarna kon hij zich nog herpakken maar net op het moment dat hij tegenspel kon krijgen met Ta8, speelde hij iets anders. Daarna kreeg wit het initiatief en viel de stelling van Michaël al snel in elkaar. 2 – 0.

Alex speelde op het zesde bord. Hij leek iets beter uit de opening te komen. Tijdens het middenspel werd er echter vrij snel veel geruild. Alex bleef over met het loperpaar, een toren en zes pionnen tegen een loper, een paard, een toren en zes pionnen voor zijn tegenstander. Beide spelers zochten nog naar winstkansen maar toen ze deze niet vonden besloten ze om de punten te delen. 2,5 - 0,5.

Michael speelde op het eerste bord. Hij verraste zijn tegenstander in de opening en kwam veel beter te staan. Nadien behield bij de druk en zijn aanvallende kansen. Zijn tegenstander werd gedwongen om te verdedigen. In eerste instantie deed hij dit goed maar door alle dreigingen verloor hij een stuk. Daarna zat Michael in tijdsnood en daarin blunderde hij zwaar. Hij verloor zijn stuk voorsprong en wat erger was daarna was zijn stelling verloren. 3,5 – 0,5.

Dimitri speelde op het derde bord. Hij kwam beter uit de opening en zette al snel een aanval op. De partij leek snel voorbij te zijn nadat Dimitri zijn paard offerde op f2. Zijn tegenstander kon echter toch nog ontkomen door het offer niet aan te nemen en verder te verdedigen. Dimitri liet het niet aan zijn hart komen en bleef al zijn stukken actief opstellen. Langzaamaan ruilde hij af naar een eindspel waarin zijn stukkenactiviteit de doorslag gaf. 3,5 – 1,5.

Thomas speelde op het vierde bord. Hier kwam de Scandinavische opening op het bord. Na de opening stond de stelling in evenwicht. Beide spelers zochten naar kansen maar desondanks bleef de stelling lange tijd in evenwicht. Pas in de tijdsnoodfase leek er wat leven in de brouwerij te komen. Na die fase zag de stelling er ingewikkeld uit maar Thomas trok al snel aan het langste eind toen hij een stuk won via een dubbele aanval. 3,5 – 2,5.

Zo verliest KOSK 2 dus met 3,5 – 2,5 van Zottegem 3. Door deze nederlaag zakt KOSK 2 naar de elfde plaats in het klassement en komt het degradatiespook om de hoek loeren.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël