Interclub KOSK 2 Ronde 7

Mercatel 1 KOSK 2 2 - 4
Hertele Stijn (2104) Vanden Bussche Steven (2034) 1 - 0
Achtergaele Koen (2065) Vanmassenhove Frederik (1881) 1/2 - 1/2
Willen Benny (2059) Pincket Thomas (1843) 0 - 1
Verhalle Elias (1975) Pincket Michaël (1842) 0 - 1
Heeffer Albrecht (1779) Dayer Glenn (1818) 1/2 - 1/2
Lambrechts Luk (1571) Peeters Alex (1603) 0 - 1

Tijdens de zevende ronde moest KOSK 2 het opnemen in en tegen Mercatel 1. KOSK 2 had dringend punten nodig maar het beloofde niet gemakkelijk te worden want op de eerste vier borden was Mercatel duidelijk sterker.

Glenn speelde op het vijfde bord. Na de Siciliaanse opening leek zijn tegenstander toch iets beter te staan. Na wat stukken te hebben geruild probeerde Glenn zijn tegenstander een koningsaanval op te zetten. Glenn plaatste zijn stukken echter redelijk actief op zodat die aanval niet echt van de grond kwam. Daarop probeerde zijn tegenstander de boel te forceren door een stuk te offeren tegen twee pionnen en een opengereten koningsstelling. Na nog wat zetten te hebben gespeeld, stelde Glenn zijn tegenstander remise voor. Glenn dacht lang na en besloot dan toch om het aanbod te aanvaarden. In de analyse bleek dat hij gewonnen stond maar bij het minste foutje zou hij toch het deksel op zijn neus gekregen hebben. 0,5 – 0,5.

Alex speelde op het zesde bord. Daar werd het Nimzo-Indisch nogal vreemd gespeeld door zijn tegenstander. Alex vond dit niet erg en na de opening stonden al zijn stukken veel actiever dan die van zijn tegenstander. Zijn tegenstander slaagde er wel in om al de stukken af te ruilen maar in het daaropvolgend pionneneindspel toonde Alex zich gemakkelijk de betere. 0,5 – 1,5.

Michaël speelde op het vierde bord. Na de Spaande opening ontwikkelde Michaël zijn tegenstander lichte druk. Er ontstond een complexe stelling waarin beide spelers veel tijd verbruikten. Tegen de tijdsnoodfase ruilde Michaël zijn tegenstander wat stukken. Zo kwam hij van onder de druk uit en nam hij het initiatief over. Als snel bezette hij de zevende rij met zijn toren en dame en creëerde hij een gigantisch druk op de vijandige koningsstelling. Toen Michaël zijn tegenstander in de fout ging kon Michaël zijn dame offeren om daarna mat te zetten. 0,5 – 2,5.

Frederik speelde op het tweede bord. Na de Franse Tarrash opening stond Frederik iets beter. Daarna offerde hij een pion om de vijandige pionnenstructuur en koningsstelling helemaal om zeep te helpen. Frederik behield het initiatief en slaagde erin om een kwaliteit te winnen. Hij leek op lange tijd op weg naar de winst tot hij blunderde. Zo kreeg zijn tegenstander een dame, terwijl Frederik een toren, een paard en drie pionnen had. De stelling was zeer complex en de spelers besloten om hier de punten te delen. 1 – 3.

Steven speelde op het eerste bord. Na de opening stond de stelling nog in evenwicht maar daarna nam zijn tegenstander het initiatief. Steven kwam al snel onder druk te staan en dit bleef zo gedurende een lange tijd. Uiteindelijk kon Steven afruilen naar een toreneindspel met een pion minder maar dit eindspel bleek helaas gemakkelijk te verliezen. 2 – 3.

Thomas speelde op het derde bord. Na de Bird opening stond Thomas duidelijk beter. Hij had verschillende dreigingen en via die dreigingen won hij twee pionnen. Daarna probeerde zijn tegenstander om compensatie te zoeken maar vond die niet. Thomas kon redelijk eenvoudig afruilen naar een toreneindspel waarbij zijn twee pionnen voorsprong de doorslag gaven. 2 – 4.

Zo wint KOSK 2 dus met 2 – 4 van Mercatel 1. Een broodnodige overwinning en daarmee klimt KOSK 2 naar de plaats in het klassement.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël