Interclub KOSK 2 Ronde 9

Izegem 1 KOSK 2 4,5 - 1,5
Lecluyse Dominque (2257) Decrop Ruben (2035) 1 - 0
Coucke Bart (2031) Verstraete Michael (1923) 1 - 0
Vanhee Lars (1982) Vanmassenhove Frederik (1881) 1/2 - 1/2
Bruynooghe Stefaan (1928) Zotikishvili Dimitri (1875) 1 - 0
Lewandowski Arthur (1656) Pincket Thomas (1843) 0 - 1
Geldhof Alexander (1607) Pincket Michaël (1842) 1 - 0

Tijdens de negende ronde moest KOSK 2 een belangrijk duel spelen tegen Izegem 1. De winnaar van dit duel kon een min of meer zorgeloos seizoenseinde spelen, terwijl de verliezer in acuut degradatiegevaar verkeerde.

Het duel was nog niet begonnen of KOSK 2 kende al de nodige pech. KOSK 2 stond namelijk op het verkeerde adres. Toen de spelers van KOSK 2 dit door hadden, repten ze zich naar de goede locatie. Daar aangekomen, bleken de klokken al gestart en starten de KOSKers met een kleine twintig minuten minder op de klok. Ruben, die op het eerste bord speelde, was met de trein gekomen en moest de 3,5 kilometer tussen de verschillende locaties te voet afleggen waardoor hij met 35 minuten minder op de klok startte.

Michael speelde op het tweede bord. Beide spelers rokeerden hier tegengesteld en speelden op de aanval. Helaas was de aanval van Michael zijn tegenstander sterker en moest Michael verdedigen. Hij deed dit echter uitstekend. Hij verloor weliswaar een pion maar kon dan ook tegenkansen creëren. Zijn tegenstander zag het plots niet meer echt zitten en stelde remise voor. Michael weigerde maar twee zetten later blunderde hij. Zo verloor hij een stuk en de partij. 1 – 0.

Dimitri speelde op het vierde bord. Hij kwam beter uit de opening en zette zijn tegenstander onder druk. Zijn tegenstander verdedigde echter taai en kwam langzaamaan van onder de druk uit. Daarna ontstond een complex middenspel en in tijdsnood blunderde Dimitri. Deze blunder liet zijn tegenstander toe om met een mooi dame offer de partij te beslechten. 2 – 0.

Thomas speelde op het vijfde bord. Hij leek iets minder uit de opening te komen maar al snel keerden de kansen. Thomas plaatste zijn stukken veel actiever en duwde op de zwaktes van zijn tegenstander. Deze kwam onder druk te staan en toen hij blunderde won Thomas een stuk en de partij. 2 – 1.

Ruben speelde op het eerste bord. Daar kwam het Konings-Indisch op het bord. De stelling schoof helemaal in elkaar en het leek moeilijk om iets te forceren. Naarmate te partij vorderde kwamen er kansen om de stelling open te breken maar niet veel varianten waren in het voordeel van Ruben. Hij probeerde het openen van de stelling nog te beletten maar toen dat niet meer lukte, stond hij direct verloren. 3 – 1.

Frederik speelde op het derde bord. Hier kwam een Siciliaan op het bord waarbij Frederik zijn tegenstander iets beter stond. Naarmate de partij vorderde kwamen er echter kansen voor beide spelers. De stelling werd complex en beide spelers konden spelen om te winnen maar Frederik zijn tegenstander koos voor herhaling van zetten om zo de ploegwinst in de wacht te slepen. 3,5 – 1,5.

Tot slot speelde Michaël op het zesde bord. Hij kwam iets beter uit de opening maar al snel ontstond een moeilijk middenspel. Toen Michaël een foutje maakte verloor hij een pion maar al snel kreeg hij daar compensatie voor onder de vorm van een aanval. Michaël zijn tegenstander kon de aanval afslaan maar verloor hierbij een pion en kwam daarna in een zeer slecht eindspel terecht. In dat eindspel won Michaël nog een pion en leek de buit binnen. Michaël vergat het echter af te maken en toen zijn tegenstander nog tegenkansen kreeg, ging Michaël in de fout en verloor hij zijn partij. 4,5 – 1,5.

Zo verliest KOSK 2 dus met zware 4,5 – 1,5 cijfers van Izegem 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 2 naar de elfde plaats en in het plots in acuut degradatiegevaar! In de volgende ronde wacht met titelkandidaat KGSRL 4 een zware dobber.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël