Interclub KOSK 2 Ronde 10

KOSK 2 KGSRL 4 3,5 - 2,5
Peeren Yen (2169) Schalkx Johnny (2178) 1 - 0
Cocquyt Tijs (2126) Krijgelmans Johan (2127) 0 - 1
Vanmassenhove Frederik (1881) Mauquoy Alain (2056) 1 - 0
Pincket Thomas (1843) Versproten Wim (2023) 0 - 1
Pincket Michaël (1842) Van Hoecke Luc (2021) 1/2 - 1/2
Peeters Alex (1603) Bunkens Rudi (1798) 1 - 0

Na de negende ronde brak de Corona crisis uit waardoor de laatste twee ronden werden uitgesteld. Lange tijd zag het er naar uit dat deze ronden niet meer gespeeld zouden moeten worden en dat de reeksindeling zou blijven zoals ze was, maar na enkele klachten werd uiteindelijk toch beslist om deze ronden te spelen. Anderhalf jaar na de negende ronde moest KOSK 2 dus opnieuw de strijd aangaan met de degradatie. De tegenstander van dienst was KGSRL 4, die tweede stond in het klassement.

Michaël speelde op het vijfde bord. Tijdens en net na de opening stond hij duidelijk beter. Toen Michaël zijn tegenstander echter gelijk kon maken en remise voorstelde, nam hij het aanbod aan. 0,5 – 0,5.

Yen speelde op het eerste bord. Na de opening stond de stelling in evenwicht. Beide spelers zochten naar mogelijkheden om het laken naar zich toe te trekken. Yen vond een manier om zijn paard helemaal rond te spelen en in het midden van het bord te plaatsen. Zijn tegenstander reageerde hier echter niet goed op. Yen kon zijn paard offeren om meer materiaal en de partij te winnen. 1,5 – 0,5.

Thomas speelde op het vierde bord en kende een moeilijke middag. Tijdens de opening werd hij helemaal teruggedrongen waardoor hij het lastig had om zijn stukken te ontwikkelen. Langzaam kon hij zijn stukken ontwikkelen maar eenmaal hij dit voor elkaar had gekregen, had zijn tegenstander een zeer grote stukkenactiviteit en aanvalskansen. Thomas probeerde om zijn stelling te houden maar slaagde daar niet in. 1,5 – 1,5.

Alex speelde op het zesde bord. Na de opening blunderde hij een kwaliteit en zag het er lange tijd niet goed uit. Gelukkig speelde zijn tegenstander het niet goed verder waardoor Alex plots aanvalskansen kreeg op de vijandige koningsstelling. Via die aanval won hij zijn kwaliteit terug en ook nog eens twee pionnen. Er werd nog heel wat geruild en toen Alex de dames ruilde kwam hij terecht in een paard vs loper eindspel wat gemakkelijk gewonnen was voor Alex. 2,5 – 1,5.

Frederik speelde op het derde bord. Hier kwam de Franse opening op het bord. De stelling stond lange tijd gelijk tot Frederik plots twee pionnen op drie zetten blunderde. Toen hij ook nog eens een kwaliteit moest geven om verdere dreigingen tegen te gaan, leek het een hopeloze zaak te worden. Frederik zette echter alles op alles en zetten een aanval op. Tijdens de tijdsnoodfase, keerden de rollen volledig. De vijandige dame werd aangevallen in het midden van het bord en zij bleek over geen enkel vluchtveld te beschikken. Frederik zijn tegenstander besloot om de dame te geven maar toen hij op de volgende zet nog een kwaliteit verloor hield hij het voor bekeken. De kreet van opluchting van Frederik was tot ver buiten Oostende te horen. 3,5 – 1,5.

Tot slot speelde Tijs op het tweede bord. Na de opening stond zijn tegenstander iets beter want hij had het ruimtevoordeel. Daarna speelde Tijs zijn tegenstander het heel goed verder. Zo won hij uiteindelijk ook een pion. Tijs probeerde terug te slaan maar moest lijdzaan toezien hoe hij nog twee pionnen en de partij verloor. 3,5 – 2,5.

Zo wint KOSK 2 dus met 3,5 – 2,5 van KGSRL 4. Dankzij deze overwinning is KOSK 2 meteen ook gered want in de laatste ronde heeft Jean-Jaures 2 forfait.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël