Interclub KOSK 3 Ronde 1

KOSK 3 KISK 2 2,5 - 1,5
Pincket Michaël (1842) Vanroose Christiaan (1820) 1 - 0
Couvreur Erwin (1789) De Silva Heleno Jorit (1805) 0 - 1
Tytgat Karel (1661) Lesage Eddy (1565) 1 - 0
Vercruyce Danny (1452) Vermeersch Johan (1463) 1 - 0

Tijdens de eerste ronde moest KOSK 3 het opnemen tegen KISK 2. Op papier was KOSK 3 iets sterker en dus licht favoriet voor dit duel.

Danny speelde op het vierde bord. De partij begon niet alledaags want al snel hadden beide spelers een dubbel pion op de d-lijn. Beide spelers moesten die pionnen verdedigden waardoor de damevleugel al snel helemaal gesloten was. Na wat ruilen zochten de spelers naar kansen op de koningsvleugel. Maar ook daar schoven de pionnen in elkaar. Toen de spelers enkel nog overbleven met hun beide lopers, leek er geen doorkomen meer aan. Beide spelers probeerden toch nog even maar al snel besloten ze om de punten te delen. 0,5 - 0,5.

Karel speelde op het derde bord met de witte troepen. Na de opening stond hij iets beter. Hij had iets meer ruimte en zijn stukken stonden actief opgesteld. Tijdens het middenspel slaagde Karel erin om wat te drukken op de vijandige stelling. Hij kon zo zijn stukken steeds blijven verbeteren, terwijl zijn tegenstander moest opletten voor de tactische grapjes die in de stelling kwamen. Bij een zo'n trucje letter Karel zijn tegenstander niet goed op. Karel won materiaal en de partij. 1,5 – 0,5.

Michaël speelde op het eerste bord. Na de Siciliaanse opening leek Michaël iets in het voordeel te zijn want zijn stukken stonden iets beter opgesteld en Michaël zijn tegenstander had een zwakke d-pion. Die pion winnen was echter niet eenvoudig en Michaël zijn tegenstander zocht kansen op de damevleugel. Toen hij echter blunderde won Michaël de b-pion. Daarna probeerde Michaël zijn tegenstander een afruil naar een verloren eindspel te vermijden maar hij overzag daarbij een matvariant. 2,5 – 0,5.

Tot slot speelde Erwin op het tweede bord met zwart. Tijdens de opening stond zijn tegenstander iets beter. Erwin bracht de stelling echter snel terug in evenwicht. Daarna was het voor beide spelers zwoegen maar op het moment dat de partij remise-achtig werd, blunderde Erwin. Hij verloor een stuk en later ook de partij. 2,5 – 1,5.

Zo wint KOSK 3 dus met 2,5 – 1,5 van KISK 2. Dankzij deze overwinning staat KOSK 3 op de zesde plaats in het klassement.

Verslag van KOSK 2

Verslag van KOSK 4

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël