Interclub KOSK 3 Ronde 3

KOSK 3 Leuze 1 2 - 2
Pincket Michaël (1842) Gozzoli Cyrille (2157) 1 - 0
Couvreur Erwin (1789) Hetman Freddy (2028) 0 - 1
Skuka Hekuran (1732) Hias Ludovic (2025) 1/2 - 1/2
Tytgat Karel (1661) Decellier Patrick (1852) 1/2 - 1/2

Tijdens de derde ronde kreeg KOSK 3 het bezoek van Leuze 1. Het beloofde een lastige middag te worden, want Leuze 1 is de sterkste ploeg uit de reeks en torenhoog favoriet voor de titel.

Erwin speelde op het tweede bord. Hier rokeerden beide spelers tegengesteld en loerden ze op de aanval. Die aanval kwam er echter van beide kanten niet echt uit. Er waren wat schermutselingen waarbij de spelers heel wat materiaal ruilden. Uiteindelijk bleven ze over met elk een dame, een toren en zes pionnen. De stelling was echter wat beter voor Erwin zijn tegenstander. Hij had meer aanvalskansen op de koning en Erwin zijn d-pion was zwak. De combinatie van die dreigingen werd Erwin uiteindelijk fataal. 0 – 1.

Michaël speelde op het eerste bord. Hij kreeg de Scandinavische opening tegen. Michaël kwam beter uit de opening nadat zijn tegenstander een aftrekaanval onderschatte. Al snel leidde die betere positie tot een loperoffer op e6. Michaël zijn tegenstander werd volledig in de verdediging gedrukt en toen er heel wat afgeruild werd stond hij twee pionnen achter. Al snel ruilde Michaël nog wat af naar een eindspel met een toren, een loper en zeven pionnen voor Michaël tegen een toren, een paard en vijf pionnen. Michaël zijn tegenstander probeerde nog om de stelling te verdedigen maar door de te grote activiteit van Michaël zijn stukken, kon hij de nederlaag niet afwenden. 1 – 1.

Karel speelde op het vierde bord. Hij kreeg de gesloten Siciliaan tegen. Na een rustig begin, trok Karel zijn tegenstander ten aanval. Langzaam richtte Karel zijn tegenstander alle stukken richting de koning van Karel. Karel moest verdedigen maar deed dit goed door gebruik te maken van de “gaten” in de witte stelling. Zo kon Karel de aanval afslaan en afwikkelen naar een toreneindspel. Daarin stond hij iets beter maar hij besloot al snel om de punten te delen met zijn tegenstander. In de analyse bleek ook dat het eindspel sterk naar remise neigde. 1,5 – 1,5.

Hekuran speelde op het derde bord. Tijdens de opening rokeerden beide spelers lang en wilden ze het spel openbreken op de koningsvleugel. Dit lukte gedeeltelijk maar verder dan wat schermutselingen kwamen de spelers niet. Langzaamaan ging de partij over in een dame-eindspel. Daarin leken beide koningen niet al te veilig te staan en loerde eeuwig schaak om de hoek. De spelers besloten dan ook om de punten te delen. 2 – 2.

Zo stunt KOSK 3 zich naar een knap 2 – 2 gelijk spel tegen Leuze 1. Door dit gelijkspel blijft KOSK 3 op de derde plaats staan in het klassement.

Verslag van KOSK 2

Verslag van KOSK 4

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël