Interclub KOSK 3 Ronde 4

Landegem 2 KOSK 3 2 - 2
Pauwels Rudi (1807) Pincket Thomas (1843) 1/2 - 1/2
De Vroe Philip (1733) Pincket Michaël (1842) 0 - 1
Baert Jos (1717) Wuyts Tom (1754) 1/2 - 1/2
Van De Casteele Frederik (1645) Eggers Roel (1557) 1 - 0

Tijdens de vierde ronde nam KOSK 3 het op tegen Landegem 2. Op papier waren de ploegen aan elkaar gewaagd maar uit ervaring weten we dat we het nooit onder de markt hebben in Landegem.

Tom speelde op het derde bord. Hier kwam een damegambiet op het bord. Beide spelers wilden er echter geen boeiende partij van maken. De stukken kwamen niet voorbij de derde/zesde rij en toen de c- en d-pion werden geruild gingen de spelers over tot een puntendeling. 0,5 - 0,5.

Thomas speelde op het eerste bord. Hier kwam de Schotse opening op het bord. Na de opening stond de stelling ongeveer in evenwicht. In het middenspel zochten gingen beide spelers op zoek naar de winst. Die zat er echter niet onmiddellijk in en toen de spelers het eindspel naderden, werden ook hier de punten gedeeld. 1 – 1.

Roel speelde op het vierde bord. Hij kreeg de Leeuw tegen. Roel had wat schrik voor de aanval op de koningsvleugel en wachtte daarom lang met rokeren. Misschien wel iets te lang want nadien werd hij gederokeerd en kreeg hij een slechte stelling. Roel moest nu verdedigen maar hij kon de aanvallen van zijn tegenstander niet afslaan, wat resulteerde in een nederlaag. 2 – 1.

Michaël speelde op het tweede bord. Hier kwam een Siciliaan op het bord. Na de opening kwam er een evenwichtige stelling op het bord. Michaël had een “gat” gemaakt op e6 maar ook zijn tegenstander had zijn kansen. Na wat te hebben geruild, brak Michaël de stelling helemaal open met f5. Beide koningsstellingen waren nu opengebroken en er kwamen kansen aan beide kanten. In de tijdsnoodfase werd er echter afgeruild naar een toreneindspel. Daarin had Michaël zijn tegenstander enkele zwakke pionnen. Daarenboven had Michaël ook nog eens een heel actieve koning, waardoor hij het eindspel vlot won. 2 – 2.

Zo speelt KOSK 3 dus 2 – 2 gelijk tegen Landegem 2. Door dit gelijkspel blijft KOSK 3 op de derde plaats staan in het klassement.

Verslag van KOSK 2

Verslag van KOSK 4

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël