Interclub KOSK 3 Ronde 7

KGSRL 6 KOSK 3 2,5 - 1,5
Van Parys Frederik (1884) Wuyts Tom (1754) 1/2 - 1/2
Devolder Pieter (1769) Roman Hugo (1720) 1 - 0
Deloof Koen (1750) Deceuninck André (1558) 0 - 1
Van Den Broeck Johan (1634) Vandevelde Luc (1508) 1 - 0

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tom :

Op zondag twee februari stond ronde zeven van de interclub op het programma. Daarin moest KOSK 3 het opnemen tegen KGSRL 6. Om één uur vertrokken we vanuit Oostende richting Gent. Luc Vandevelde was chauffeur van dienst en was ruim op tijd, we kwamen zelfs te vroeg aan!

Op het eerste bord moest Tom Wuyts spelen, voor de eerste officiële partij van 2020. Aangezien dat wit en zwart beide rustig een muur opbouwde gebeurde er de eerste zetten niet al teveel. Pas op de vijftiende zet probeerde Tom de muur te doorbreken door de centrumpionnen vooruit te duwen. Helaas had hij dit beter moeten voorbereiden want wit kon een pion winnen. Deze echter weigerde de pion en probeerde met zijn torens binnen te komen. Naarmate de dertigste zet kwam geraakte beide spelers in tijdsnood, hierop begon wit al zijn stukken terug op zijn helft te zetten. Er ontstond terug een mooie muur in het midden van het bord, waarop beide spelers remise overeenkwamen.

Hugo Roman speelde op bord twee met wit. In de opening verloor hij veel tijd. Op een gegeven moment heeft hij zelfs bijna een uur nagedacht over één zet. Hierdoor kwam hij al snel in tijdsnood. Maar in tijdsnood begon zwart wat te panikeren en Hugo maakte het zijn tegenstander moeilijk. Uiteindelijk herpakte zwart zich en speelde wit een paar kleine foutjes. Hierdoor verloor Hugo de partij.

Op bord drie speelde André Deceuninck. Er kwam een Siciliaanse opening op het bord waarbij beide spelers aan verschillende kant rokeerden. André rokeerde lang en wit kort. Het was dan omtereerst met de pionnen vooruit en een goeie aanval op de koning te bereiken. André zijn aanval kwam sneller op gang en hij geraakte met zijn torens binnen. Hierdoor won André een dame en een loper voor twee torens. Nadien won hij nog een paard met een dubbele aanval met de dame waarop wit opgaf.

Op het laatste bord speelde ten slotte Luc Vandevelde. Beide spelers bouwden rustig een stelling op, maar lieten af en toe een zwakte in hun stelling toe. Luc profiteerde niet van de zwaktes van zijn tegenstander en ontwikkelde rustig verder zijn stelling. Zwart won uiteindelijk een pion en kon een vrijpion creëren. Luc probeerde nog de vrijpion tegen te houden maar verloor hierop veel meer pionnen waarop hij opgaf.

Hierdoor verliest KOSK 4 nipt met 2,5 - 1,5. De volgende ronde gaat door op 16 februari, in eigen lokaal tegen Wetteren 3.

Tom.

Verslag van KOSK 2

Verslag van KOSK 4

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël