Interclub KOSK 4 Ronde 2

KBSK 5 KOSK 4 1 - 3
Todts Benny (1956) Dayer Glenn (1818) 1 - 0
Verbeke Lucas (1634) Defour Rudy (1731) 0 - 1
Quintens Sam (1500) Wollaert Brian (1667) 0 - 1
Meysman Kaito (1293) Peeters Alex (1603) 0 - 1

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Brian :

Op een herfstelijke zondagnamiddag moest KOSK 4 naar Brugge om tegen KBSK 5 uit te komen. KOSK 4 bestond uit Glenn Dayer op bord 1, Rudy Defour op bord 2, Brian Wollaert op bord 3 en Alex Peeters op bord 4.

Glenn Dayer speelde op bord 1 en speelde de nimzowitsj met zwart. Hij kreeg echter ontwikkelingsnadeel onder de vorm van een slechte positie van de koning stond. Glenn zijn tegenstander kon er van profiteren met als gevolg dat Glenn verloren heeft.

Op bord 2 speelde Rudy Defour een voortreffelijke partij. Rudy zijn tegenstander speelde veel onnauwkeurigheden. Rudy profiteerde hiervoor door eerst een pion te winnen en later een stuk. Rudy zijn tegenstander probeerde nog even maar hield het al snel voor bekeken.

Op bord 3 speelde Brian slordig en kwam nadelig uit de opening. Hij moest verdedigen tegen zijn sterke tegenstander. De tijd begon opeens een rol te spelen en Brian kwam er geleidelijk aan uit. Plots miste Brian een reuzekans om te winnen maar gelukkig viel de vlag van zijn tegenstander.

Op bord 4 speelde Alex Peeters nu met wit een Franse partij waar Alex het beter wist dan zijn tegenstander met voordeel als gevolg. Na een onnauwkeurige zet van zijn tegenstander wist Alex een dodelijke pion te winnen met een aanval op de koning van zijn tegenstander. Alex zijn tegenstander kon de dreiging niet meer afslaag en staakte dan maar de strijd.

Zo komt KOSK 4 op een 3-1 overwinning tegen KBSK 5. Een logische overwinning van KOSK 4 waar KBSK 5 vlug 0-2 achterkwam door winst van Rudy en Alex. Glenn Dayer verloor maar Brian won gelukkig op tijd voor die 1-3 overwinning te claimen...

Brian.

Verslag van KOSK 3

Verslag van KOSK 5

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël