Interclub KOSK 4 Ronde 11

Artevelde 1 KOSK 4 2,5 - 1,5
Bauwens Steven (1733) Vanmassenhove Frederik (1881) 1/2 - 1/2
Van Hoorebeke Jimmy (1700) Zotikishvili Dimitri (1875) 0 - 1
Debucke Jolan (1674) Pincket Thomas (1843) 1 - 0
De Vliegher Yves (1672) Pincket Michaël (1842) 1 - 0

Tijdens de laatste ronde moest KOSK 4 zich proberen te redden. Hiervoor moesten ze een even goed resultaat neerzetten tegen titelkandidaat Artevelde 1 als Deinze tegen Landegem 3. Het leek geen gemakkelijke opdracht te worden maar KOSK 4 werd wat geholpen door Artevelde, want zij traden niet aan in hun sterkste opstelling.

Thomas speelde op het derde bord. Na de opening stonden beide spelers tegengesteld gerokeerd. Thomas had nu een aanval kunnen opzetten maar wilde eerst de tegenaanval eruit halen. Dit bleek echter geen goed idee want het moedigde de witspeler aan om een aanval te starten. Voor Thomas het goed en wel besefte stond hij te verdedigen. De aanval van de witspeler was echter zo heftig dat Thomas zijn stelling niet kon houden. 1 – 0.

Dimitri speelde op het tweede bord. Tijdens de openingsfase verloor Dimitri al direct een kwaliteit. Daarna zocht Dimitri tegenkansen door de verzwakte koningsstelling van zijn tegenstander aan te vallen. De druk op de vijandige koningsstelling werd steeds groter. Dimitri zijn tegenstander probeerde om alles gedekt te houden maar uiteindelijk vond Dimitri toch een combinatie om het pleit in zijn voordeel te beslechten. 1 – 1.

Michaël speelde op het vierde bord. Hij verbruikte veel tijd tijdens de openingsfase maar uiteindelijk kreeg hij een actieve stelling ondanks een pionnetje minder. Door zijn tijdsgebruik tijdens de openingsfase had Michaël nu tijd te kort in het middenspel waardoor hij het niet goed verder speelde. Uiteindelijk kwam hij in een eindspel terecht met elk nog een loper en een paard maar nog steeds met een pion minder. Michaël probeerde nog om het eindspel te houden maar langzamerhand bracht zijn tegenstander zijn pionnen naar de overkant en won hij de partij. 2 – 1.

Frederik speelde op het eerste bord. Hij kwam heel slecht uit de opening want hij had al twee pionnen verloren. Daarna probeerde Frederik om zich te herpakken en de zwaktes in de witte stelling uit te buiten. Hij slaagde er uiteindelijk in om zijn twee pionnen terug te winnen maar meer zat er dan niet meer in en kwamen de spelers remise overeen. 2,5 – 1,5.

Zo verliest KOSK 4 dus met 2,5 – 1,5 van Artevelde 1. Door deze nederlaag en de overwinning van Deinze tegen Landegem 3 degradeert KOSK 4 naar de vijfde klasse.

Verslag van KOSK 3

Verslag van KOSK 5

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël