Interclub KOSK 1 Ronde 1

Wachtebeke 1 KOSK 1 7,5 - 0,5
Michiels Bart (2567) Beukema Jasper (2349) 1 - 0
Admiraal Miguoel (2566) Bouhallel Rabah (2336) 1 - 0
Milliet Sophie (2502) Timmerman Gert Jan (2204) 1 - 0
Van Der Lende Elias (2368) Decrop Benjamin (2170) 1 - 0
Blom Vincent (2367) Cocquyt Tijs (2150) 1 - 0
Kerigan Demre (2357) Roger Mehdi (2149) 1/2 - 1/2
De Roover Yong Hoon (2349) Beuselinck Steven (2143) 1 - 0
De Ruiter Danny (2315) Peeren Yen (2139) 1 - 0

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tijs :

Kosk 1 speelde vorig seizoen uitzonderlijk sterk. We verloren slechts éénmaal, speelden 3x 4-4 en wonnen 7 keer. Zo eindigden we op 1 punt van kampioen Brasschaat en voelden we dat een jaartje eerste klasse misschien wel mogelijk was. Een week later rinkelde de gsm van de voorzitter, Amay geeft forfait in eerste klasse en Oostende mag mee promoveren. Jawadde, een mooi avontuur. Bijna iedereen denkt dat ons retourticketje al klaar ligt maar laat ons hier vooral van genieten. Je speelt niet elke dag tegen zulke sterke tegenstanders. Eén versterking op bord 1 en voor de rest houden we vast aan dezelfde ploeg die het vorig jaar zo goed deed. Jasper Beukema, jong, gedreven en op zoek naar de derde IM norm mag een jaartje eerste bord in eerste klasse spelen. Mooie kans en ervaring voor hem, welgekomen versterking voor ons. We zien wat het wordt, beetje zoals Brugge in de Champions League, niets te verliezen, genieten en elk punt is een feest.

De eerste ronde ging naar Wachtebeke dat met 2424 het hoogste elogemiddelde had van alle ploegen. Zware start dus.

Yen had na 15 zetten nog 15 minuten en zijn tegenstander een uur. Dan weet je dat het heel moeilijk wordt, de stelling kraakte kort daarna. Niets op aan te merken, duidelijke winst voor zwart. 0-1.

Jasper had zwart tegen GM Bart Michiels. Ook stevig debuut. Zette een koningsaanval op maar die sloeg niet echt door, ondertussen kwam wit via de damevleugel opzetten en dat lukte wel… 0-2.

Benji kreeg het Frans tegen en is daar meestal blij mee. Probeerde na een DxLb2 de dame in te sluiten en toen dat uiteindelijk lukte had zwart té veel materiaal. Hij spartelde nog lang tegen maar tevergeefs. 0-3.

Rabah blijft Rabah. Na d4 – Pf3 – c3 , wat hij bijna altijd speelt, denkt hij 20 minuten na. Vreemd. De sterke Admiraal deed iedere keer hetzelfde en na 15 zetten zaten ze beiden onder de 10 minuten en werd het een rapid partij waarin Admiraal de sterkste bleek. 0-4.

Gert- Jan kreeg met Sophie Milliet ook een +2500 speler tegen. Zijn spanjaard werd met paar dubbelpionnen opgezadeld maar vooral het sterke witte paard tegen de slechte zwarte loper bleek doorslaggevend. Toen de torens van het bord gingen hield Gert het voor bekeken. 0-5.

Match kansloos verloren dus. De 3 partijen die na de tijdnood nog doorgingen zagen er echter wel goed uit. Uw Dienaar stond na 25 zetten nog gelijk met zwart en had zelfs meer tijd toen mijn tegenstander blunderde. Een kwal en 2 pionnen raapte ik op. Net toen ik dacht "rustig Tijs, dit wint, doe paar solide zetten tot zet 40" blunderde ik de kwal terug… ik wilde consolideren ipv door te duwen. Op zet 40 ging er nog een pion af en de actievere witte stukken domineerden. Ik verdedigde nog een tijdje maar verloor alsnog. Heel pijnlijk. Ga waarschijnlijk niet veel zulke kansen krijgen op een winstpunt dit jaar. 0-6.

Beuze maakte zijn comeback door de grote poort van eerste klasse. Zijn geliefde egel was met duidelijke intenties meegekomen. De Tg8 als stille getuige van de aanvalsdrift. Offerde na de tijdnood een stuk en zat dicht bij eeuwig schaak, maar helaas… 0-7 Het zwembroekje past nog steeds, hopelijk motiveert het hem om weer wat meer te spelen.

Mehdi was de eerredder van dienst. Dacht na een vroege …b5 in de modern plots 40 minuten na, maar vond blijkbaar wel het goede plan. Speelde daarna à tempo een koningsaanval en de Pg5 Dh4 combinatie leek mat te geven tot… zwart zijn Dame gaf… D+T tegen 2T+P. Het leek te winnen maar zwart verdedigde echt sterk. Sterke spelers moet je echt 3 keer doodduwen. Mehdi stelde dan maar remise voor en redde zo de eer. 0,5 – 7,5.

Een zware nederlaag voor ons debuut. We zijn verwittigd. Dit was wel het elo-kanon van de eerste ronde het was hier niet dat we punten moesten halen. Volgende ronde komt Eynatten, dat met elogemiddelde van 2286 toch wat dichter bij onze 2205 lag en Benjamin Defromont komt helpen. We kijken er naar uit!

Uw dienaar.

Verslag van KOSK 2

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël