Interclub KOSK 2 Ronde 1

KOSK 2 LSV – Chesspirant 1 0 - 6
Decrop Ruben (2055) Rogge Parcival (2256) 0 - 1
Zotikishvili Dimitri (1960) Van Eetvelde Ward (2255) 0 - 1
Verstraete Michael (1938) Verhelst Joris (2211) 0 - 1
Wyntin Dag (1928) De Rycke Tyani (2063) 0 - 1
Vanmassenhove Frederik (1875) De Bock Lennart (2061) 0 - 1
Pincket Thomas (1871) Musabayeva Diana (1979) 0 - 1

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Thomas :

Op zondag 24/10/2021 werd de eerste ronde van het nieuwe interclubseizoen gespeeld. In deze ronde moest KOSK 2 het opnemen tegen de ‘titelfavoriet’.

Michael Verstraete speelde op het derde bord. Voor hem was het lang geleden dat hij nog eens een officiële partij speelde. Desondanks kwam hij toch goed uit de opening. In het middenspel bleef Michael wat beter taan. Maar dan sloeg het noodlot toe. Hij miste een zet. Hierdoor werd zijn voordeel omgezet in een nadeel. Niet veel later was ook de partij verloren.

Frederik speelde op het vijfde bord. Frederik kwam goed uit de opening. Maar hij gebruikte veel tijd hiervoor. Toen ze in het middenspel zaten had Frederik dus te weinig tijd om alles goed uit te rekenen en kwam dan ook minder te staan. In tijdsnood kwam zijn stelling nog slechter te staan en hij verloor.

Thomas speelde op het zesde bord. Hij kwam redelijk uit de opening en bleef lang standhouden in het middenspel. In tijdsnood en bij de afwikkeling naar het eindspel verloor hij een pion. Wanneer Thomas nog een tweede pion verloor was ook de partij afgelopen.

Dimitri speelde op het tweede bord. Hij kwam niet goed uit de opening. Zijn tegenstrever bleef hem goed vastzetten en onder druk zetten met de slechtere stelling. Bij de afwikkeling ging de partij dan ook verloren.

Dag Speelde op het vierde bord. Hij kwam degelijk uit de opening, maar vanaf dan ging het bergaf. De tegenspeelster zadelde Dag op met enkele zwaktes. Dag kon dit nooit wegwerken en toen wit binnenkwam verloor Dag de partij.

Ruben speelde op het eerste bord. Hij kwam goed uit de opening. Hij bleef goed staan maar zijn tegenstrever slaagde er toch in om Ruben aan het wankelen te brengen. Ruben kon daar niet veel aan doen. En hij verloor ook zijn partij.

Hierdoor verloor KOSK 2 zijn eerste match met 0-6. Hopelijk kan KOSK 2 zich herpakken want anders beloofd het een moeilijk seizoen te worden.

Thomas.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël