Jeugdteam

Hoe het allemaal begon

SACE!

Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Zo gaat het overal, zo hoort het en zo is het goed. Met trots in het hart, in de nieren en in de voeten kondigen wij u bij het aanbreken van de herfst dan ook de geboorte aan van onze jongste telg. We zijn er toch in geslaagd om onze spruit sneller te laten ontspruiten dan Filip en Mathilde. Dit zegt natuurlijk niets over onszelf en eigenlijk is het totaal irrelevant.

Wat is Henk hier nu allemaal aan het zwanzen? Ewel, het kinneke heet SACE en het is gelukkig niet in een kribbeke geboren. Inderdaad gelukkig want anders hadden we voor een volledige kerststal moeten zorgen. Henk krijgt al visioenen van Beuze in de rol van Jozef, met een aureooltje rond zijn hoofd en gepaard aan Yen getooid in lange blauwe mantel en langharige pruik ter uitbeelding van een hoogst gelukkige Maria. Dan komen wellicht de herders Axel en Danny op bezoek, met wandelstaf en herdershond. Op de achtergrond zorgen Wim en Bertje voor een vakkundig mistgordijn om wat sfeer te scheppen.

Maar Henk dwaalt af, slecht lichtjes, maar toch, Henk dwaalt af. Wat is nu SACE? SACE staat voor de Schaak Academie Captain Evans! Inderdaad, ladies and gentlemen, de jeugdwerking van de KOSK wordt grondig hertekend en met vernieuwde krachten gaan we ertegenaan.

Een mix van jeugdig enthousiasme, genaamd Thijs, in een gloednieuwe symbiose met jarenlange traditie, namelijk de come–back van de nonkel! Gooi daarbij nog een asynchrone aandrijving, zijnde Henk en er moet en zal enig resultaat uit tevoorschijn komen, alhoewel het nu nog te vroeg is om te zeggen of we in populariteit zullen kunnen wedijveren met België’s nieuwe prinselijke spruitigheid.

De lokroep van het kerstverhaal krijgt Henk echter langzaam terug in zijn macht. Met Henk zijn laatste zucht zou hij nog willen zeggen: stuur al uw neven en nichten, kinderen en kleinkinderen maar naar SACE. Want het is toch vreemd dat er zo weinig links zijn tussen de volwassen en de jeugdwerking!? Zou de schaakmicrobe dan niet erfelijk zijn?

Bovendien is er een educatief aspect aan voor het kinneke. Naast schaken leert het kinneke ook wat aardrijkskunde, evenals tellen van 1 tot 6. Ook de broodnodige dosis levenswijsheid wordt er aangeleerd.

Wellicht zouden we nog veel verder kunnen gaan op de ingeslagen weg. Wat zal er gebeuren? Wie zal het zeggen? De toekomst zal het uitwijzen…

Vandaag de dag

Ondertussen is de spruit van Filip en Mathilde al een flinke jongedame geworden die begonnen is met haar middelbare studies en ook ons kinneke SACE heeft zijn kerststal ingeruild voor een hippe tienerkamer. Er is nog altijd een mix van jeudig enthousiasme in een symbiose van jarenlange traditie aanwezig. Mag ik je met veel trots ons jeugdteam aan je voorstellen.

 

Voorzitter

José Vandekerckhove

Jeugdcoördinator

Olivier Drabs

Lesgever stap 1 en stap 4

Glenn Dayer
 

Lesgever stap 2

Michaël Pincket

Lesgever stap 3

Alex Verboven
 

Lesgever stap 5 en stap 6

Yen Peeren

Lesgever stap 6

Ruben Decrop
© 2013 – 2021 Olivia & Michaël