SVBT 2013

Jeugdtornooi
Simultaan
West-Vlaams blitz kampioenschap

Zaterdag stond de zesde editie van het svbt-tornooi op het programma. Svbt is geen naam van een Georgische grootmeester, maar dit zijn de eerste letters van de sporten waar strijd in geleverd wordt : schaken , (zaal)voetbal, badminton en tafeltennis. Deze moderne vierkamp voor 8 schaakploegen is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie op de laatste zaterdag van juli in Oostende.

De spelregels zijn eenvoudig : de ploegen worden telkens opgesteld in volgorde van sterkte en strijden afwisselend in de vier disciplines. De ploeg die in de meeste sporten de beste is, wint het onderling duel. Bij een 2-2 stand wint de ploeg met de hoogste opgetelde score van de vier sporten. Kampioen van dit knock-out tornooi is de ploeg die 3 duels kan winnen.

De kampioenen van de voorbije edities (Lommel, Brugge en Oostende) slaagden er samen met Oostkamp in zich te plaatsen voor de halve finale. In die halve finale versloeg Oostkamp Oostende en verloor Brugge nipt van Lommel. De Limburgers krijgen blijkbaar extra krachten door de zeelucht want in de finale moest Oostkamp er ook aan geloven. Lommel kroonde zich al voor de derde keer tot kampioen van dit heroïsche tornooi.

Eindstand :

Ploeg
1 Lommel
2 Oostkamp
3 KBSK
4 KOSK
5 Opwijk
6 Kortrijk
7 Zottegem
8 Brasschaat
 
© 2013 – 2021 Olivia & Michaël